Προσοχή: τα βεγγαλικά δεν είναι παιχνίδια!

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Ανακοινώσεις

Προσοχή στα βεγγαλικά

Τα βεγγαλικά, οι κροτίδες, οι φωτοβολίδες, τα πυροτεχνήματα, δεν είναι παιγνίδι. Όλοι μας οφείλουμε να γνωρίζουμε ότι τα υλικά αυτά είναι επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα ή και για την ίδια τη ζωή.

Ειδικότερα οι γονείς θα πρέπει να ενημερώσουν τα παιδιά τους για τους κινδύνους που εγκυμονεί η χρήση αυτών των ειδών και να μην ενδίδουν στις απαιτήσεις για την προμήθεια τους.

Αναλογιστείτε ότι:

  • Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι υπάρχει απόλυτα ασφαλής μέθοδος χρήσης των ειδών αυτών και άρα ότι δεν θα προκληθούν ατυχήματα κατά τη χρήση τους.
  • Η κατοχή και η χρήση των ειδών αυτών εκτός από τις περιπτώσεις που προβλέπει ο νόμος, είναι παράνομη και διώκεται ποινικά.
  • Η πώληση ειδών πυροτεχνίας από πλανόδιους πωλητές και καταστήματα χωρίς άδεια των αστυνομικών αρχών είναι παράνομη και διώκεται ποινικά.
  • Η κατασκευή, αποθήκευση και κυκλοφορία αυτοσχέδιων ειδών πυροτεχνίας είναι παράνομη και αποτελεί ιδιαίτερα επιβαρυντική περίπτωση ως προς τις ποινικές συνέπειες.
  • Στις περιπτώσεις που ανήλικοι κατέχουν ή χρησιμοποιούν τέτοια είδη, εκτός από τους ίδιους διώκονται ποινικά και οι γονείς τους.

Η υπεύθυνη στάση όλων των πολιτών και ιδιαίτερα των γονέων είναι καθοριστική για την αποφυγή ατυχημάτων από τη χρήση κροτίδων, βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων, φωτοβολίδων κλπ.

 

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter