Δήμος Κω: απάντηση στον κ. Κώστογλου

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Ανακοινώσεις

Δήμος Κω

Σχετικά με το χτεσινό δελτίο τύπου του κ. Κώστογλου Ελευθέριου Συμβούλου της Δημοτικής Κοινότητας Κω, εκλεγμένου με την παράταξη «Δύναμη Αλλαγής», έχουμε να παρατηρήσουμε τα ακόλουθα:

Το συγκεκριμένο γεφύρι στο οποίο αναφέρεται, και το οποίο κατασκευάστηκε παράνομα από ιδιώτη και όχι από το Δήμο, πολλά χρόνια πριν, στάθηκε η αφορμή για μια σειρά καταστροφών στη γύρω περιοχή.

Στη θεομηνία της 28ης Ιανουαρίου, λόγω της κακής κατασκευής, της λανθασμένης θέσης του, της ανεπάρκειας της διατομής του, και της εκτροπής της κοίτης του χειμμάρου, προκλήθηκε η υπερχείλιση του, με αποτέλεσμα να καταστραφούν εκατοντάδες στρέμματα αγροτικών εκτάσεων στην ευρύτερη περιοχή και να κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές σε παρακείμενα σπίτια.

Η καίρια παρέμβαση από τα συνεργεία του Δήμου το βράδυ της θεομηνίας με το σπάσιμο του συγκεκριμένου «γεφυριού», έδωσε διέξοδο στην ομαλή ροή τεράστιων ποσοτήτων νερού, αποτρέποντας τα χειρότερα.

Η υπόθεση με την παράνομη κατασκευή του γεφυριού βρίσκεται εδώ και πολύ καιρό στη δικαιοσύνη, με την εμπλοκή όμορων σε αυτό ιδιοκτητών.

Το συγκεκριμένο σημείο δεν είναι η μοναδική οδική διέξοδος στην περιοχή, αφού υπάρχουν υφιστάμενες ασφαλτοστρωμένες αγροτικές οδοί εδώ και χρόνια που παροχετεύουν με ασφάλεια και επάρκεια την κυκλοφορία των οχημάτων και οι οποίες είναι προγενέστερες της κατασκευής του γεφυριού.

Όπως είναι φυσικό, ο Δήμος Κω θα αποκαταστήσει το συγκεκριμένο σημείο αφού οριοθετηθεί στη σωστή του θέση ο χείμαρρος, στο εύρος που αποτυπώνεται στο Κτηματολογικό διάγραμμα.

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter