Δήλωση Γ. Κυρίτση για δικαστική εκκρεμότητα με ιδιοκτήτες ταξί

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Ανακοινώσεις

Δύναμη Αλλαγής

Κως 06/05/2011

ΘΕΜΑ : ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ ΜΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΑΞΙ

Είναι γνωστές στην κοινωνία της Κω οι έντονες αντιθέσεις, καθώς και τα γεγονότα, που έλαβαν χώρα την περίοδο της υλοποίησης του μεγάλου έργου της ανάπλασης στην ευρύτερη περιοχή της ακτής Κουντουριώτη.

Με βάση τις μελέτες που συνέταξαν οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου της Κω, υλοποιήθηκε σειρά παρεμβάσεων ( διεύρυνση πεζοδρομίων, ανάπλαση πλατειών και κοινόχρηστων χώρων, ποδηλατόδρομος, νέος φωτισμός, αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης, αποχέτευσης και ομβρίων, προετοιμασία υποδομής για διέλευση δικτύου οπτικών ινών στο δημαρχείο, φυτεύσεις κ.α. ) που άλλαξαν την εικόνα της περιοχής, αναβάθμισαν όχι μόνο το συγκεκριμένο κομμάτι που είναι από τα ωραιότερα της πόλης αλλά αναδεικνύουν διαχρονικά και την πόλη μας.

Το έργο αυτό απολαμβάνουν πλέον όλοι οι πολίτες της Κω, που το αγκάλιασαν από την αρχή, αξιοποιούν καλύτερα τις επιχειρήσεις τους όσοι αναπτύσσουν επαγγελματική δραστηριότητα στην περιοχή, το θαυμάζουν και το απολαμβάνουν οι χιλιάδες επισκέπτες μας, που γίνονται καλύτεροι πρεσβευτές μας στο εξωτερικό.

Για την υλοποίηση του έργου αυτού νοιώθουμε υπερήφανοι ως δημοτική αρχή και προσωπικά νοιώθω ότι η αγάπη με την οποία μιλούν οι πολίτες της Κω για το έργο, είναι η δικαίωση για την αξία του έργου αλλά και η ηθική αποκατάσταση για τα όσο συνέβησαν την περίοδο εκείνη.

Για όλα όσα συνέβησαν τότε είχαμε την υποχρέωση προκειμένου να υλοποιηθούν οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, να ακολουθήσουμε ως δήμος όλα όσα οι κανόνες μιας ευνομούμενης πολιτείας μας υποχρεώνουν. Έτσι καταλήξαμε τότε σαν Δήμος να προσφύγουμε στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

Το Δήμο εκφράζει και εκπροσωπεί ο Δήμαρχος και ως Δήμαρχος όφειλα να υπογράψω τις προσφυγές κατά όσων παρεμπόδιζαν την υλοποίηση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Καμία άλλη αντίθεση ως πρόσωπο δε με χωρίζει με όσους τότε ως Δήμαρχος εκ των καθηκόντων μου ήμουν υποχρεωμένος να αντιδικήσω, όπως άλλωστε καμία αντίθεση επί προσωπικού δε με χωρίζει και ούτε πρόκειται να με χωρίσει με κανένα συμπολίτη μου.

Από τη στιγμή λοιπόν που το έργο υλοποιήθηκε, το απολαμβάνει και το αξιοποιεί το σύνολο της κοινωνίας, έρχεται και η δικαίωση της πολιτικής επιλογής και του ίδιου του πολιτικού προσώπου που υπηρετεί την κοινωνία.

Δικαίωση που δεν είναι τίποτα άλλο παρά η αποδοχή του έργου και η ικανοποίηση της κοινωνίας από αυτό.

Έτσι σήμερα πια δεν συντρέχει κανείς λόγος ποινικής δίωξης όλων όσοι ενεπλάκησαν στα τότε γεγονότα και ως πρόσωπο δεν επιθυμώ καμία δίωξη εναντίον κανενός.

Γ. ΚΥΡΙΤΣΗΣ

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter