Έγινε η παρουσίαση του Τριγωνοψαρούλη στην Κω

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Ανακοινώσεις

H παρουσίαση του Τριγωνοψαρούλη στην Κω

ΚΑΤΑΜΕΣΤΟ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ.

ΤΟ ΑΔΙΑΧΩΡΗΤΟ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΤΡΙΓΩΝΟΨΑΡΟΥΛΗ.

Ο Β. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ.

Σε μια εντυπωσιακή εκδήλωση γεμάτο μουσική, χορό, παιχνίδι, ζωγραφική , face painting και εκατοντάδες παιδιά έγινε η παρουσίαση του Τριγωνοψαρούλη στην Κω, στο Πολύκεντρο, από τον συγγραφέα Β. Ηλιόπουλο.

2

Ήταν πριν από δεκατέσσερα χρόνια, γράφει χαρακτηριστικά η δημοσιογράφος Σ. Βούλγαρη, όταν ένα περίεργο χαμογελαστό ψαράκι, κίτρινο, με πλατιά τριγωνική όψη και άσπρα γουρλωτά ματάκια έκανε την εμφάνιση του στις σελίδες ενός παιδικού βιβλίου. Τριγωνοψαρούλη τον ονόμασε ο συγγραφέας των βιβλίων του Βαγγέλης Ηλιόπουλος, τριγωνοψαρούλη τον ζωγράφισε η εικονογράφος του Λήδα Βαρβαρούση.

Όπως δήλωσε στην Καθημερινή ο συγγραφέας : Το σημαντικότερο είναι οτι ο Τριγωνοψαρούλης κατάφερε να κερδίσει τα παιδιά. «Κάποιο μου είπε πως παίρνει κάθε βράδυ το βιβλίο αγκαλιά για να κοιμηθεί μαζί του». «Άλλο μου είπε πως ήξερε τον Τριγωνοψαρούλη «προσωπικώς», ενώ πάρα πολλά τον ήθελαν για αδελφό». Αλήθεια πως κατάφερε ένα ψαράκι να γνωρίσει τέτοια επιτυχία; « Δεν ακολουθήθηκαν εμπορικές συνταγές. Ο Τριγωνοψαρούλης στηρίχτηκε στην αγάπη των παιδιών που ζητούσαν όλο και νέες περιπέτειες, στην δική μου διάθεση να μιλήσω μέσα από τον ήρωα μου για τα θέματα που με απασχολούσαν και στη στήριξη της Έλενας Πατάκη, της εκδότριας μου και των συνεργατών της. Την επιτυχία του την οφείλει στο ότι είναι αντί-ήρωας, δηλαδή δεν βασίζεται σε υπερδυνάμεις, αλλά κάνει την αδυναμία του δύναμη».

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter