Γεγονός η πρώτη συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης για παιδιά που δημιούργησε το Πολύκεντρο

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Ανακοινώσεις

1

ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ Ν. ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΥ

Η ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΦΩΝΑΞΑΝ ΔΥΝΑΤΑ «ΜΙΛΑ ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ»

ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΜΑΙΟΥ 2011 ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΡΕΝΑ ΡΩΣΣΗ – ΖΑΙΡΗ

Γεγονός είναι η πρώτη συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης για παιδιά που δημιούργησε το Πολύκεντρο Ν. Θαλασσινού με τον συντονισμό από τους δάσκαλους και συγγραφείς Γιάννη Διακομανώλη και Βασίλη Κουτσιαρή.

2

Μια ζωντανή παρέα αναγνωστών ξεκίνησε το ταξίδι της στον πολιτισμό, στον όμορφο χώρο του βιβλίου και ήδη συμμετέχουν πάνω από ογδόντα παιδιά ενώ οι εγγραφές συνεχίζονται για τους μαθητές του Δημοτικού από Δευτέρα Τάξη και πάνω.

Στην πρώτη συνάντηση γνωριμίας διαβάστηκαν αποσπάσματα από το βιβλίο «ΜΙΛΑ ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ» (3 ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ), διαβάστηκε η ιστορία «Στη Φωλιά του Νίκου» του Β. Ηλιόπουλου ενώ έγινε και προβολή της ταινίας ΤΑ ΜΠΛΕ ΓΥΑΛΙΑ (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.).

Μεγάλη έκπληξη της βραδιάς ήταν η επίσκεψη του αγαπημένου συγγραφέα των παιδιών Β.Ηλιόπουλου ο οποίος συζήτησε με τα παιδιά της Λέσχης και όλοι μαζί καταδίκασαν την βία στο σχολείο και φώναξαν δυνατά «ΜΙΛΑ ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ».

Η επόμενη συνάντηση θα είναι το Σάββατο 28/05/2011 στις 11.00 το πρωί και μαζί μας θα είναι η συγγραφέας Ρένα Ρώσση – Ζαίρη.

Για διάβασμα προτάθηκαν τα βιβλία :

Α' – Β' – Γ' ΤΑΞΕΙΣ :α) Το Ψαράκι που μπορούσε να ευχηθεί (Ρένα Ρώσση – Ζαίρη) ή β) Ένα καινούριο μωράκι (Ρένα Ρώσση – Ζαίρη)

Δ' – Ε' – ΣΤ' ΤΑΞΕΙΣ : Οι περιπέτειες του Επιθεωρητή Σέλοκ του Σέλινου (Ιωάννα Μπουλντούμη)

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter