Κωνσταντίνα Φιλιππάκη: διευκρινίσεις με αφορμή σχόλια για βρεφονηπιακούς σταθμούς

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Ανακοινώσεις

Δήμος Κω

Την ώρα που η χώρα μας βιώνει μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία και το κάθε νοικοκυριό αντιμετωπίζει με τον πιο σκληρό τρόπο τα αποτελέσματα της κρίσης, κάποιοι επιμένουν με παλαιοκομματική ρητορεία και λαϊκίστικα πυροτεχνήματα να πολώνουν την τοπική μας κοινωνία.

Με αφορμή τα σχόλια και τις καταγγελίες που ακολούθησαν τη δημοσιοποίηση της ενημερωτικής επιστολής μας προς τους γονείς των παιδιών που φιλοξενούνται στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς, οφείλουμε να κάνουμε κάποιες χρήσιμες διευκρινίσεις για την αποφυγή παρερμηνειών και παρεξηγήσεων:

Οι συγκεκριμένες επιστολές εστάλησαν σε όλους ανεξαιρέτως του γονείς που έχουν καθυστερήσει να καταβάλουν τα τροφεία. Οι οφειλές αφορούν καθυστέρηση καταβολής τροφείων ακόμα και για διάστημα είκοσι μηνών, με αποτέλεσμα το συνολικό ποσό που παραμένει ανείσπρακτο να ανέρχεται στα 74.700 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί πως τα τροφεία των δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών είναι μειωμένα κατά 50% από τα καταβαλλόμενα στους ιδιωτικούς σταθμούς. Αυτό εξηγεί γιατί ένας μεγάλος αριθμός νέων αιτήσεων εγγραφής στους παιδικούς σταθμούς του δήμου μας υποβάλλονται καθημερινά. Είναι χαρακτηριστικό πως σήμερα υπολογίζεται ότι εκκρεμούν τουλάχιστον 150 τέτοιες αιτήσεις.

Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς λοιπόν πως ο μόνος τρόπος ώστε να συνεχίσουν οι δημοτικοί σταθμοί να παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες προς τους δημότες αλλά και να είναι συνεπείς στις οικονομικές υποχρεώσεις τους, είναι να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη συνέχιση της χρηματοδότησής τους.

Η νέα διοίκηση του Βρεφικού Νηπιακού Οργανισμού με την ανάληψη των καθηκόντων της κλήθηκε να διαχειριστεί πλήθος χρονιζόντων προβλημάτων που αφορούν τον ενιαίο Δήμο. Οι ελλείψεις σε προσωπικό αντιμετωπίζονται χάρη στον ιδιαίτερο ζήλο και τον επαγγελματισμό των εργαζομένων ενώ σύντομα αναμένεται η έγκριση των προσλήψεων έκτακτου προσωπικού από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση ώστε να στελεχωθούν πλήρως όλοι οι σταθμοί του νησιού.

Ταυτόχρονα έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες εξεύρεσης νέων εγκαταστάσεων για την μεταστέγαση των βρεφονηπιακών της Αντιμάχειας και της Καρδάμαινας, δεδομένου ότι τα υφιστάμενα κτίρια κρίνονται ακατάλληλα για την φιλοξενία παιδιών. Μάλιστα, είμαστε αισιόδοξοι ότι η νέα σχολική χρονιά θα μας βρει σε νέες, ασφαλείς εγκαταστάσεις.

Στη Δημοτική Κοινότητα Ασφενδιού, αξιοποιώντας τις μελέτες που είχαν συντάξει οι υπηρεσίες του τέως Δήμου Δικαίου, προγραμματίζεται η κατασκευή νέου βρεφονηπιακού σταθμού, ενώ και για την πόλη της Κω, δρομολογούνται οι διαδικασίες για την ίδρυση και λειτουργία νέου βρεφονηπιακού σταθμού με δυνατότητα φιλοξενίας 150 παιδιών που θα αποτελέσει πρότυπη επιχείρηση κοινωνικής οικονομίας.

Σε κάθε περίπτωση, είμαστε διαθέσιμοι για οποιοδήποτε πρόβλημα να συζητήσουμε μαζί με τους γονείς προκειμένου να βρεθεί από κοινού λύση για τη βιώσιμη λειτουργία των μονάδων.

Η νέα Δημοτική Αρχή κινείται με πρόγραμμα και σύνεση και στον ευαίσθητο τομέα των βρεφονηπιακών σταθμών μακριά από λαϊκισμούς και τυμπανοκρουσίες. Η φροντίδα των παιδιών μας, άλλωστε, δεν προσφέρεται για μικροπολιτική εκμετάλλευση.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΟΥ ΒΡΕΦΙΚΟΥ ΝΗΠΙΑΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩ

ΦΙΛΙΠΠΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter