Η Λένα Μαντά συναντά τη Ρένα Ρώσση – Ζαΐρη στην Κω για μια βραδιά Πολιτισμού

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Ανακοινώσεις

Η Λένα Μαντά συναντά τη Ρένα Ρώσση – Ζαΐρη στην Κω για μια βραδιά Πολιτισμού

H ΛΕΝΑ ΜΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ Η Νο1 ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΣΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΙΜΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ... ΕΧΕΙ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 750.000 ΑΝΤΙΤΥΠΑ.

Η ΡΕΝΑ ΡΩΣΣΗ- ΖΑΙΡΗ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ 150 ΠΑΙΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ 6 ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ.

Το ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ Ν. ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΥ και οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ σας προσκαλούν στην παρουσίαση των νέων βιβλίων, της Λένας Μαντά, «ΧΩΡΙΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ», και της Ρένας Ρώσση – Ζαΐρη, «ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΟΡΑΛΛΙ», που θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολύκεντρου το Σάββατο 28 Μαΐου 2011 και ώρα 8.00 μ.μ.

Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει ο Μανόλης Κουλιάς από το Θεατρικό Εργαστήρι του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Κω Σκηνή Β'.

Οι συγγραφείς θα συζητήσουν με το κοινό και θα υπογράψουν βιβλία τους.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΝΑ ΜΑΝΤΑ

Η Λένα Μαντά γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη αλλά ήρθε στην Ελλάδα σε μικρή ηλικία. Σπούδασε νηπιαγωγός χωρίς ποτέ να θελήσει να ασκήσει το συγκεκριμένο επάγγελμα. Για τρία χρόνια είχε τον δικό της θίασο κουκλοθέατρου, με έργα δική της συγγραφής. Είναι παντρεμένη , έχει δύο παιδιά και μένει μόνιμα στο Καπανδρίτι. Βραβεύτηκε «Συγγραφέας της Χρονιάς 2009» από το περιοδικό LIFE&STYLE.

Το βιβλίο της ΘΕΑΝΩ, Η ΛΥΚΑΙΝΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός, έχει μεταφραστεί και στα τουρκικά. Από τις Εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία της ΒΑΛΣ ΜΕ ΔΩΔΕΚΑ ΘΕΟΥΣ, ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ, του οποίου οι πωλήσεις έχουν ξεπεράσει μέχρι σήμερα τα 200.000 αντίτυπα, Η ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ, ΕΡΩΤΑΣ ΣΑΝ ΒΡΟΧΗ, και ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΣΙΓΑΡΟ, ενώ ετοιμάζεται και το επόμενο μυθιστόρημα της.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ «ΧΩΡΙΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ»

Η Ειρήνη πάντα πίστευε αυτό που έλεγε η γιαγιά της : «Το ουράνιο τόξο είναι η σκάλα που χρησιμοποιούν οι ψυχές για να φτάσουν στον ουρανό...» Έτρεχαν μαζί και αναζητούσαν την άκρη του, μικρό κορίτσι εκείνη στο χωριό της κοντά στα σύνορα. Όνειρο της να γίνει δασκάλα, αλλά η μοίρα είχε άλλα γραμμένα. Για να αποφύγει ένα γάμο που της κανονίζει ο πατέρας της, η Ειρήνη θα βρεθεί στην Αθήνα, και δίπλα στη θεία της, τη μεγάλη τραγουδίστρια Βένια, θα γνωρίσει τη λάμψη της σόουμπιζ...αλλά και το σκοτάδι της.

Ο έρωτας της με τον Μάξιμο θα γίνει βορά στα θηρία των μέσων μαζικής ενημέρωσης κι εκείνη θα τραβήξει πάνω της όλα τα πυρά και όχι μόνο τα τηλεοπτικά...

Ίσως ήρθε η στιγμή να τα αφήσει όλα πίσω. Αξίζει όμως μια ζωή χωρίς χειροκρότημα;

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΡΕΝΑ ΡΩΣΣΗ – ΖΑΙΡΗ

Η ΡΕΝΑ ΡΩΣΣΗ – ΖΑΙΡΗ γεννήθηκε στην Αθήνα. Τελείωσε την Σχολή Νηπιαγωγών Αθηνών και το London Montessori Centre. Έχει γράψει εκατόν πενήντα παιδικά βιβλία (δικά της αλλά και διασκευές), έξι μυθιστορήματα για ενηλίκους και έχει μεταφράσει πολλά βιβλία παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας. Ακόμη, έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία για τα βιβλία της και τη μεταφραστική της δουλειά. Από τις Εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφορεί, επίσης, το μυθιστόρημα της ΑΓΑΠΩ ΘΑ ΠΕΙ ΧΑΝΟΜΑΙ,

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ «ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΟΡΑΛΛΙ»

Στο βάζο με τα ψεύτικα τριαντάφυλλα υπάρχει ένα κουτάκι. Μέσα στο κουτάκι έχω φυλάξει μια καρδιά από κοράλλι. Τη φορούσε η γυναίκα μου. Θέλω να την πάρεις εσύ. Θέλω να την φοράς εσύ... για να με θυμάσαι...

Ο Δημήτρης είναι αστυνομικός και ζει στην Σαντορίνη, προσπαθώντας να ξεχάσει τη χαμένη του αγάπη και να φτιάξει και πάλι τη ζωή του.

Η Αλεξία είναι ιδιόρρυθμη, παραβατική, απροσάρμοστη, απείθαρχη. Μέχρι που η ζωή την αναγκάζει να κοιτάξει κατάματα την αλήθεια.

Η Μελίνα, που μεγάλωσε χωρίς μητέρα, είναι τρυφερή κι αθώα, και ονειρεύεται την αληθινή αγάπη.

Ο Οδυσσέας, πλασμένος με τη στόφα του ήρωα, παλεύει για τα ιδανικά του, ψάχνοντας απεγνωσμένα την Ιθάκη του...

Τέσσερις ήρωες που μπλέκονται ανάμεσα σε ιστούς αράχνης, καμωμένους από ψέματα, και παλεύουν για να ξεφύγουν, αναζητώντας το κόκκινο κοράλλι της καρδιάς τους. Ριζώνει, άραγε, η αγάπη χωρίς την αλήθεια;

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter