Πρόσκληση προς τους Πολίτες της ΕΕ να μοιραστούν τη δική τους εμπειρία στην Ενιαία Ευρωπαϊκή Αγορά

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Ανακοινώσεις

Το να ταξιδεύεις, να εργάζεσαι ή να ζεις σε μία άλλη χώρα της Ευρώπης μπορεί συχνά να συνεπάγεται δυσκολίες και εμπόδια.

Η Ευρωπαϊκή Ενιαία Αγορά συνιστά τεράστιο κατόρθωμα, ωστόσο δεν επιτυγχάνεται πάντα εύκολα. Στον ιστότοπο www.tellusyourstory.eu, απλοί πολίτες, επαγγελματίες και Οργανισμοί μπορούν πλέον να μοιραστούν online τις εμπειρίες που βίωσαν οι ίδιοι. Με αυτό τον τρόπο μπορούν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για τις αποφάσεις που θα κρίνουν το μέλλον της Ενιαίας Αγοράς.

Οι συγγραφείς των πέντε πιο εντυπωσιακών προσωπικών ιστοριών θα λάβουν πρόσκληση για να παραστούν στο Φόρουμ για την Ενιαία Αγορά στην Κρακοβία (Πολωνία) τον Οκτώβριο. Μπορούν επίσης να συμμετάσχουν σε μία ταινία που θα προβληθεί σε αυτό το σημαντικό Συνέδριο. Συνήθως η Ευρώπη δεν μπορεί να λύσει προβλήματα που προκαλούνται απλώς και μόνο από διαφορές στη γλώσσα, στην κουλτούρα ή από την απόσταση. Ωστόσο, η καλύτερη οικονομική συνεργασία, οι εναρμονισμένοι κανόνες και η μείωση των πρακτικών εμποδίων συνιστούν αντικειμενικούς στόχους που αποτελούν πλέον πραγματικότητα και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεχίσει να εργάζεται σκληρά προς αυτή την κατεύθυνση.

Έτσι λοιπόν, εάν έχετε βρεθεί αντιμέτωποι με διασυνοριακές προκλήσεις, οι οποίες και έχουν προκαλέσει σημαντικές δυσκολίες στην προσωπική σας ζωή ή στην επιχείρηση σας, η Ευρώπη τώρα πια σας λέει: «Πες μας τη δική σου ιστορία!». Βέβαια, εάν τύχατε εξαιρετικής υποστήριξης και σημειώσατε επιτυχία παρά τα όποια αρχικά προβλήματα, ή ακόμα και εάν βιώσατε μία ομαλή διασυνοριακή εμπειρία, μπορεί και εσείς να είστε υποψήφιοι νικητές...

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Προεδρία του Συμβουλίου, η οποία πρόκειται να αναληφθεί από την Πολωνία, διοργανώνουν αυτό το διαγωνισμό από κοινού. Προσωπικές ιστορίες θα γίνονται δεκτές έως τις 24 Ιουνίου, ημερομηνία κατά την οποία η κριτική επιτροπή θα επιλέξει τις 5 καλύτερες.

Σας παραθέτουμε κάποιες προκλήσεις που θα μπορούσαν να αποτελέσουν το θέμα μίας ιστορίας:

- Πιστοποίηση του διπλώματος μου σε ένα άλλο Κράτος-Μέλος

- Η κοινωνική μου ασφάλιση όταν πηγαίνω να εγκατασταθώ στο εξωτερικό

- Απόκτηση της σύνταξης μου όταν μετακόμισα στο εξωτερικό

- Απόκτηση άδειας παραμονής σε ένα άλλο Κράτος-Μέλος

- Αποφυγή της «διπλής φορολογίας» κατά την εργασία μου σε άλλη χώρα

- Εγκατάσταση της επιχείρησης μου στο εξωτερικό

- Διασυνοριακές online αγορές στην Ευρώπη

Επισκεφθείτε τον ιστότοπο: www.Tellusyourstory.eu

Πληροφορίες για το Φόρουμ για την Ενιαία Αγορά: http://tinyurl.com/SMF2011

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter