Ο Κήπος της Εδέμ: το νέο βιβλίο του Νίκου Κωνσταντινίδη

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Ανακοινώσεις

Ο ΚΗΠΟΣ ΤΗΣ ΕΔΕΜ

«Όσοι σε ψάχνουν βασανίζονται αδικαιολόγητα.

Εσύ έρχεσαι κοντά μας από έναν άλλο κόσμο.

Πέρα από τον ορίζοντα και του σύμπαντος το κενό.

Είσαι ο πολύχρωμος, ο ευωδιαστός κήπος.

Όταν είμαι μέσα σου και κλείσω τα μάτια μου,

Μπορώ να δω την ομορφιά που χορεύει»

Με αυτή την εισαγωγή ξεκινά, το νέο βιβλίο του Νίκου Κωνσταντινίδη, το ταξίδι στο κόσμο της πνευματικής αναζήτησης και τους μυστικούς τόπους των ανθρώπινων συναισθημάτων.

Όπως ο ίδιος λέει, είναι αφιερωμένο «σε όλους αυτούς που φύτεψαν ένα σπόρο στη γη και θέρισαν καρπούς. Σε όλους αυτούς που φύτεψαν ένα σπόρο στη ψυχή και γεύτηκαν την ευτυχία»

Ο «ΚΗΠΟΣ ΤΗΣ ΕΔΕΜ» είναι ένα αισθαντικό μυθιστόρημα, το οποίο ρέει στην ανθρώπινη σκέψη, όπως το κρυστάλλινο νερό προς τον προορισμό του. Είναι το ξεχείλισμα των συναισθημάτων και η ονειροπόληση του ιδανικού και ωραίου προς την ανθρώπινη αληθινή ευτυχία.

Τίποτα στη ζωή δεν είναι σημαντικότερο, από την ικανοποίηση της στερημένης ψυχής. Τίποτα σ' αυτό το σύντομο πέρασμα μας, δεν έχει μεγαλύτερη αξία από την πνευματική αναζήτηση και την απόλυτη εκδήλωση της αληθινής αγάπης.

Όταν το αδιάκοπο ταξίδι του ανθρώπου στους ανεξερεύνητους κόσμους, τον οδηγήσει σε ένα τόπο ανείπωτης ομορφιάς και του αποκαλύψει το ιδεατό κόσμο, που μόνο στη φαντασία μπορεί να υπάρξει, τότε έχει δικαίωμα να τον κρατήσει μυστικό, μόνο για τον εαυτό του;

Νίκος Κωνσταντινίδης Ο «Κήπος της Εδέμ», από τη πρώτη σελίδα του, οδηγεί τη σκέψη του αναγνώστη, με δεξιοτεχνία και χιούμορ στο ψυχισμό των ηρώων του και τον ταυτίζει με απίστευτη ευκολία με τους χαρακτήρες τους. Χωρίς να το αντιληφθεί ο αναγνώστης γίνεται συμμέτοχος της πλοκής, των εικόνων και των νοημάτων. Στο βιβλίο εύκολα έρχονται κοντά, ο δισταγμός στον αυθορμητισμό, η σκληρότητα στην ευαισθησία, η μοναξιά στη φιλία και τον έρωτα, η ρηχότητα στη βαθυστόχαστη αναζήτηση, η πεζή καθημερινότητα στο σπάνιο και τυχαίο. Με άψογο ρεαλισμό και ποιητική διάθεση ο συγγραφέας, μας οδηγεί στα άδυτα του εσωτερικού μας εγώ, ξεφυλλίζοντας τις σελίδες μία - μία του ατομικού ψυχισμού μας. Αυτά που δεν είναι εύκολο να ειπωθούν και μερικές φορές, έτσι ξαφνικά γαντζώνονται στις απόκρημνες πλαγιές της ανθρώπινης σκέψης, παίρνουν αξία με χαρακτηριστικό λυρισμό και εύστοχη προσέγγιση.

Η παιδική αθωότητα, η γυναικεία μοναξιά, η οδύνη της απώλειας, το κυνήγι της ευτυχίας, η περιβαλλοντική ευαισθησία και η διατροφική φιλοσοφική προσέγγιση, είναι μερικά από τα αγαπημένα θέματα με τα οποία καταπιάνεται ο συγγραφέας.

Δεν υπάρχουν στεγανά και συγκεκριμένα όρια. Η κατάδυση στην ανθρώπινη σκέψη και η ασύχαστη αναζήτηση του απόλυτου και ωραίου οδηγούν το σκεπτόμενο άνθρωπο στη συγκατάθεση με αυτό που δεν έχει συνηθίσει και δεν επρόκειτο ποτέ να επιλέξει. Όλοι μας κάποτε διαπιστώνουμε ότι, οι επιλογές μας, είναι εγκλωβισμένες στη πεζή καθημερινότητα, χωρίς το μοναδικό και ξεχωριστό, που μπορεί να δώσει φτερά στην αδρανούσα θέληση. Όλοι είμαστε απελπιστικά αγκιστρωμένοι στο σήμερα, χωρίς θάρρος να αφήσουμε ελεύθερη τη βούληση να γευτεί τη χαρά του ελκυστικού άγνωστου.

Το βιβλίο μοιάζει με κλεψύδρα συναισθημάτων. Οδηγεί την ανυποψίαστη ευθυμία στον αβάστακτο πόνο, εκείνον που βιώνουν οι άνθρωποι τους οποίους άγγιξε η σκιά του θανάτου. Η στενωπός γίνεται αδιάβατη, όταν αυτή η εμπειρία είναι μιας τρυφερής παιδικής ψυχής. Ακολουθεί ένα ορμητικό ποτάμι αποφάσεων και επιγνώσεων, που ελευθερώνουν το εγώ, προς τον άγνωστο και γοητευτικό κόσμο της απόλυτης ευτυχίας.

Ο ερωτισμός, η κινητήρια δύναμη της ζωής και η απόλυτη, χωρίς περιορισμούς, αγάπη, η ουσία της ανθρώπινης επιδίωξης, είναι άρρηκτα συνδεδεμένες έννοιες με το εσωτερικό εαυτό και το ιδεατό φυσικό περιβάλλον.

Η φυσιολατρία και η ακραία περιβαλλοντική – φιλοσοφική συνείδηση του συγγραφέα δεν αφήνουν περιθώρια άλλης σκέψης στον αναγνώστη: O «κήπος της Εδέμ» θα γίνει ο ιδεατός τόπος ευτυχίας, στον οποίο μπορεί να φτάσει ο αναγνώστης, με αρωγό όχι έναν αόρατο καθοδηγητή, αλλά τον ίδιο του τον εαυτό.

Καλή ανάγνωση, καλό ταξίδι στα άδυτα του άγνωστου – γνωστού εαυτού σας.

Διατίθεται σε εξαιρετικά χαμηλή τιμή.

Τα συγγραφικά δικαιώματα θα διατεθούν στην» ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΗ ΜΕΛΙΣΣΑ», το φιλανθρωπικό σωματείο, που σπουδάζει άπορα παιδιά στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, χωρίς κρατική επιχορήγηση, με το πλούτο που πηγάζει από τις ψυχές των μελών του.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: «ΦΥΤΡΑΚΗΣ Α.Ε.»

Λ. Κηφισίας 270, 15232, Χαλάνδρι,

Τηλ 210-6842110, φαξ 2106818561

Email: info@ fytraki.gr, www.fytraki.gr

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ:

Βιβλιοπωλείο ΦΥΤΡΑΚΗ, Στοά του Βιβλίου,

Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα

Τηλ 210 3237991 φαξ 210 3210433

 

Για επικοινωνία με το συγγραφέα:

Κωνσταντινίδης Νίκος

Πατρ. Αθηναγόρα 13 – 85100 – Ρόδος

Τηλ και φαξ 22410-22594

Κιν 6977702484

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter