Ακυβέρνητο σκάφος και ανατροπή άλλου με πτώση επιβαινόντων στη θάλασσα, στην Κω

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Ανακοινώσεις

Ακυβέρνητο, λόγω μηχανικής βλάβης, έμεινε, χθες στις 17.00, το Α/Κ σκάφος «ΜΠΑΡΜΠΑΜΙΧΑΛΗΣ» Ν. Καλύμνου 472, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή «ΜΑΥΡΟΣ ΚΑΒΟΣ ΚΕΦΑΛΟΥ» νήσου Κω, με μοναδικό επιβαίνοντα τον Κυβερνήτη, καλά στην υγεία του.

Άμεσα στο σημείο έσπευσε το Α/Κ «ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΑΝΩΛΗΣ» Λ. Κω 134, το οποίο ρυμούλκησε με ασφάλεια το σκάφος στο λιμάνι της Καλύμνου.

Από το Λιμεναρχείο Καλύμνου, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομισθεί βεβαιωτικό αξιοπλοΐας από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

- Μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Καρδάμαινας, ενημερώθηκε για την ανατροπή του σκάφους «ΚΑΤΕΡΙΝΑ» Λ. Κω 203, λόγω μετατόπισης βάρους, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή «ΟΡΜΟΣ ΚΑΜΑΡΙΟΥ ΚΕΦΑΛΟΥ» νήσου Κω και σε απόσταση 500 μέτρων από την ακτή, με αποτέλεσμα την πτώση των τεσσάρων (04) αλλοδαπών επιβαινόντων στη θάλασσα.

Άμεσα στο σημείο έσπευσε πλωτό περιπολικό του Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Τ/Χ «ΕΙΡΗΝΗ» Τ. Κω 81, το οποίο τους περισυνέλεξε, καλά στην υγεία τους και ρυμούλκησε το «ΚΑΤΕΡΙΝΑ» με ασφάλεια στο λιμάνι «ΚΑΜΑΡΙΟΥ».

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter