Αφιέρωμα της ΕΡΤ στον Αντώνη Σαμαράκη

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Ανακοινώσεις

Στιγμιότυπο ανάμεσα σε παιδιά από την Κίνα κατά τη διάρκεια έκθεσης της UNICEF στο Ζάππειο Μέγαρο αφιερωμένη στα Δικαιώματα του Παιδιού

Το Αρχείο της ΕΡΤ τιμώντας τη μνήμη του Αντώνη Σαμαράκη (8 Αυγούστου) ψηφιοποίησε και παρουσιάζει μέσω των ιστοσελίδων www.ert-archives.gr & www.ert.gr την εκπομπή :

ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΚΗΣ η αυτοβιογραφία μου.

Στο συγκεκριμένο επεισόδιο της σειράς «ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ» ο ΑΡΗΣ ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΣ συνομιλεί με τον ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑΚΗ παρουσιάζοντας στοιχεία της ζωής και του έργου του συγγραφέα. Ο Α. ΣΑΜΑΡΑΚΗΣ αναφέρεται στα παιδικά του βιώματα στην Αθήνα, στα σχολεία που φοίτησε, στα νεανικά του χρόνια και το ξεκίνημα της συγγραφικής του δράσης. Επίσης αναφέρεται στις προσωπικότητες που είχε την τύχη να γνωρίσει, όπως τον ΓΙΑΝΝΗ ΡΙΤΣΟ. Εκθέτει τις θρησκευτικές του και πολιτικές του πεποιθήσεις ενώ παράλληλα με τα ιστορικο-πολιτικά γεγονότα του τόπου αφηγείται περιστατικά της ζωής του, όπως την αντιστασιακή του δράση και τη σύλληψή του κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής. Διατυπώνει σκέψεις και συναισθήματα για τη ζωή του, την πολιτική, την κοινωνία, για τους νέους και τα οράματά τους. Τέλος, γίνεται αναφορά στην κοινωνική του δράση, στο πρώτο του βιβλίο «ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΛΠΙΣ», στο «ΛΑΘΟΣ», που έγινε ταινία, και στην ανακήρυξή του σε επίτιμο διδάκτορα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατά τη διάρκεια της εκπομπής, παρεμβάλλεται φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό, όπως απόσπασμα ομιλίας του κατά την αναγόρευσή του σε επίτιμο διδάκτορα στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το έργο της ψηφιοποίησης και διάσωσης των αρχείων της ΕΡΤ συγχρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς (ΕΤΠΑ - ΕΠ Κοινωνία της Πληροφορίας, ΕΠ Ψηφιακός Σχεδιασμός), εθνικούς πόρους και την ΕΡΤ.

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter