Η επιστολή του Δημάρχου Κω προς τους δημότες με θέμα τον πρωτογενή τομέα

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Ανακοινώσεις

Κώστας Καΐσερλης

Θέμα: Λειτουργία Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομίας & Πρωτογενής Τομέας Παραγωγής

Αγαπητέ συνδημότη,

Όπως δεσμευτήκαμε απέναντι σας προεκλογικά, έτσι και τώρα, ως Δημοτική Αρχή, επιμένουμε έμπρακτα να στηρίζουμε τις οικογενειακές επιχειρήσεις του νησιού μας, την αύξηση του τοπικού εισοδήματος και τη δικαιότερη κατανομή του.

Στα πλαίσια αυτά ένας από τους σημαντικότερους τομείς της οικονομίας μας είναι ο πρωτογενής και ξεκάθαρη πρόθεσή μας είναι να υποστηρίξουμε με όλα τα μέσα και τις δυνάμεις που διαθέτουμε τους γεωργούς, τους κτηνοτρόφους και τους ψαράδες μας παράλληλα με την προστασία του καταναλωτή.

Για τους σκοπούς αυτούς δημιουργήσαμε στο Δήμο τη Διεύθυνση Τοπικής Οικονομίας, με υπεύθυνο Αντιδήμαρχο τον κ. Σπύρο Βασιλειάδη, της οποίας το στελεχιακό δυναμικό ξεκίνησε ήδη να σχεδιάζει τις δράσεις ανάπτυξης του πρωτογενή τομέα.

Μεταξύ άλλων σημαντικό ρόλο θα παίξουν, η λειτουργία του εργαστηρίου ελέγχου της ποιότητας των ποτών, των τροφίμων, του νερού, του εδάφους και του αέρα, η δημιουργία του Κέντρου Γεωργικής Ανάπτυξης στο Πυλί και η δημιουργία και λειτουργία βιοτεχνιών τυποποίησης πιστοποιημένων τοπικών προϊόντων, μηχανισμών διακίνησης, εμπορίας και εποπτείας των διακινούμενων προϊόντων.

Θεωρούμε ότι το σημαντικότερο εργαλείο για την υποστήριξη των παραγωγών μας είναι η τυποποίηση και η ποιότητα των παραγομένων προϊόντων μας και η υποστήριξη της διακίνησης και της εμπορίας τους.

Προς τούτο σας γνωστοποιούμε ότι από τον Απρίλιο του 2012 σε συνεργασία με τους παραγωγούς μας θα λειτουργήσουμε το δίκτυο διακίνησης και εμπορίας των τοπικών προϊόντων μας και τις δημοτικές αγορές τοπικών αγαθών.

Η παράκληση μας είναι να συμμετάσχετε ενεργά σε αυτήν την προσπάθεια που έχει επί πλέον στόχους την οργάνωση των παραγωγικών κλάδων του νησιού μας και την θωράκιση τους από την ανεξέλεγκτη διακίνηση προϊόντων και αγαθών.

Φιλικά,

Κώστας Καΐσερλης

Δήμαρχος Κω

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter