Αφιέρωμα του Αρχείου της ΕΡΤ στην Πτώση του Τείχους του Βερολίνου

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Ανακοινώσεις

Το Αρχείο της ΕΡΤ, με αφορμή τα γεγονότα που ξεκίνησαν την 9η Νοεμβρίου 1989 στο Βερολίνο, ψηφιοποίησε και παρουσιάζει μέσω των ιστοσελίδων www.ert-archives.gr & www.ert.gr από την εκπομπή του ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ , «ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ» το επεισόδιο «ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΤΕΙΧΟΣ».

Το επεισόδιο αυτό της σειράς εκπομπών «ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ» με τον ΣΤΕΛΙΟ ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ, αναφέρεται στο Τείχος του Βερολίνου με αφορμή τα 10 χρόνια από την επανένωση της Γερμανίας. Παρακολουθεί την ιστορία του Τείχους του Βερολίνου μέχρι την πτώση του το 1989. Μέσα από τις μαρτυρίες κατοίκων που βίωσαν τη διαίρεση της πόλης και περιγράφονται οι αντιδράσεις του πληθυσμού απέναντι στην είδηση της ανέγερσης του τείχους το 1961 και στη συνειδητοποίηση της αλλαγής της ζωής τους. Παρακολουθούμε παράλληλες ιστορίες Ανατολικογερμανών με θέμα τους τις προσπάθειες απόδρασης προς τη Δυτική Γερμανία, μέσα από το τούνελ που είχε χτιστεί κάτω από την κεντρική οδό Μπερνάουερ Στράσε όπου υψωνόταν το τείχος. Ταυτόχρονα γίνεται αναφορά στις συνθήκες ζωής στην Ανατολική Γερμανία. Η οικογένεια Στρέλτσικ εξιστορεί τη δική της περιπέτεια που έγινε και κινηματογραφική ταινία, την προσπάθειά της να αποδράσει με ένα αερόστατο.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής προβάλλεται οπτικοακουστικό υλικό από την πρώην Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας, καθώς και πλάνα από την ταινία «Με τον άνεμο στη Δύση».

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter