«Ο Κρυμμένος θησαυρός της τσέπης» στο Πολύκεντρο

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Ανακοινώσεις

Το Πολύκεντρο Ν. Θαλασσινού (Κορυτσάς και Αργυροκάστρου, Κως τηλ: 2242028907) και οι εκδόσεις Ψυχογιός προσκαλούν μικρούς και μεγάλους στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Έλενας Αρτζανίδου «Ο Κρυμμένος θησαυρός της τσέπης» την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στις 18:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολύκεντρου.

 Η συγγραφέας θα βρίσκεται και το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου στην παιδική λέσχη ανάγνωσης, στις 17:00.

Λίγα λόγια για την συγγραφέα:
Η ΕΛΕΝΑ ΑΡΤΖΑΝΙΔΟΥ γεννήθηκε στη Δυτική Γερμανία. Τα παιδικά της χρόνια τα έζησε στο Μαυρονέρι του νομού Κιλκίς και αργότερα στη Θεσσαλονίκη, όπου το 1981 τελείωσε το Λύκειο της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής. Είναι πτυχιούχος της Σχολής Νηπιαγωγών Καρδίτσας καθώς και του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Α.Π.Θ. Σήμερα ζει και εργάζεται ως εκπαιδευτικός στη Θεσσαλονίκη, ενώ έχει ασχοληθεί και με τη συγγραφή χρονογραφημάτων αλλά και άρθρων που αφορούν τον πολιτισμό για την εφημερίδα Θεσσαλονίκη-Μακεδονία. Από το 1996 ασχολείται με τη συγγραφή παιδικών βιβλίων. Έχουν εκδοθεί τα έργα της ΦΙΛΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΠΑΤΗΣ, ΣΤΟ ΜΙΣΟ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ, Ο ΦΩΚΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙΚΑΡΙ, ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ, ΤΕΛΟΣ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ (μυθιστόρημα για ενήλικους), ΦΕΓΓΑΡΟΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ, Ο ΙΠΠΟ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ, ΕΝΑ ΖΕΥΓΑΡΙ ΚΟΚΚΙΝΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ, ΚΟΚΚΙΝΑ ΧΡΥΣΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ, ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΚΥΚΝΩΝ, Η ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ, ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ, ΒΟΗΘΕΙΑ! ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ… ΣΩΣΤΕ ΜΕ! ΤΑ 95 ΦΕΓΓΑΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΑΣ και Ο ΓΙΓΑΝΤΑΣ ΚΟΙΜΑΤΑΙ. Τα δύο τελευταία διασκευάστηκαν από το Αριστοτέλειο Κολέγιο Θεσσαλονίκης και παρουσιάστηκαν στο Θέατρο Κήπου Θεσσαλονίκης το 2004. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν τα βιβλία της ΜΕ ΛΕΝΕ ΠΡΟΜΙΣ, το οποίο έχει συμπεριληφθεί στο περιοδικό The White Ravens 2007, Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΔΕΝ ΕΦΤΑΙΓΑ ΕΓΩ!, ΤΑ ΓΥΑΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΜΑΛΕΝΑΣ, Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ Ο ΤΖΙΜΗΣ και ΤΑ ΣΙΔΕΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΦΑΡΦΙΡΩΣ.

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Ο Γαβριλάκης θυμώνει που οι άλλοι δεν τον παίζουν και δεν του δίνουν σημασία. Γι’ αυτό αρπάζει κρυφά τα πράγματα τους και τα κρύβει. Πιο πολύ όμως θυμώνει με τη μαμά και τον μπαμπά, που δεν τον προσέχουν. Κι έτσι, όταν βρίσκεται στο βιβλιοπωλείο του κυρ Στάθη, κρύβει κάποιους θησαυρούς στην τσέπη του. Η μόνη που τον νοιάζεται και τον συμβουλεύει είναι η γιαγιά : «Ότι δε μας ανήκει δεν τον παίρνουμε κρυφά, Γραβιλάκη».
Πόσο πρέπει να ανησυχούμε όταν ανακαλύπτουμε ότι τα παιδιά μας αρπάζουν ξένα πράγματα;
Διαβάστε την ιστορία του Γαβριλάκη και θα βρείτε τις απαντήσεις.
  

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter