Ένας χρόνος Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Ανακοινώσεις

Σαν σήμερα πριν ένα χρόνο ξεκίνησε το ταξίδι της , η παιδική λέσχη ανάγνωσης Κω στο Πολύκεντρο Ν. Θαλασσινού. Συνεχίζει με τη ίδια αγάπη και αυτό το οφείλει αποκλειστικά στα παιδιά και το μεράκι και την αγάπη των συντονιστών δασκάλων Γιάννη Διακομανώλη και Βασίλη Κουτσιαρή και του Πολύκεντρου Ν. Θαλασσινού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες αυτές οι προσπάθειες επιβραβεύτηκαν καθώς η παιδική λέσχη βραβεύτηκε πρόσφατα από τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Οι απονομές έγιναν σε ειδική εκδήλωση στο Ινστιτούτο Θερβάντες στις 2 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα παιδικού βιβλίου και ημέρα των γενεθλίων του μεγάλου παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Μεγάλη η τιμή για την Κω, Καταξίωση, αναγνώριση των προσπαθειών για την παιδική λέσχη ανάγνωσης Κω. Βραβεύτηκε για το πρόγραμμα φιλαναγνωσίας η λέσχη.

Οι προσπάθειες των συντονιστών Γιάννη Διακομανώλη και Βασίλη Κουτσιαρή, του Πολύκεντρου Ν. Θαλασσινού, και όλων των παιδιών που συμμετείχαν , αναγνωρίστηκαν και από τον κύκλο του Ελληνικού παιδικού βιβλίου και όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στην Καθημερινή ο Πρόεδρος του Ελληνικού παιδικού βιβλίου Βαγγέλης Ηλιόπουλος «οι πωλήσεις παιδικών βιβλίων και η παραγωγή παιδικών βιβλίων έχει μειωθεί , όχι όπως η ποιότητα του κειμένου και της εικόνας. Εμείς στηρίζουμε τους ανθρώπους που χωρίς μέσα αγωνίζονται για το βιβλίο, δασκάλους με κομμένους μισθούς , προσπάθειες με νέες τεχνολογίες , συλλόγους γονέων. Σε όλους αυτούς τους ανθρώπους δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε άλλο παρά να τους πούμε ένα μπράβο και το κάνουμε».

Τα βραβεία για τους συντονιστές της λέσχης παρέλαβε ο συγγραφέας –δάσκαλος Βασίλης Κουτσιαρής. Για την παιδική λέσχη μίλησε από τις εκδόσεις Πατακη η Βασιλική Νίκα.

Ο Βασίλης Κουτσιαρής παρέλαβε το βραβείο από την κατηγορία Βραβεία σε φυσικά πρόσωπα και φορείς : Βραβείο σε πρόγραμμα για την προώθηση της φιλαναγνωσίας στα παιδιά και τους νέους , το οποίο εκπόνησε και εφάρμοσε σχολείο, βιβλιοθήκη, φορέας ή φυσικό πρόσωπο.

Με μεγάλη χαρά ο Β. Κουτσιαρής δήλωσε :

Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού βιβλίου για την τιμή να βραβεύεται φέτος η Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης Κω.

Τον Απρίλιο του 2011 ο επιχειρηματίας Παναγιώτης Θαλασσινός πρότεινε σε μένα και τον Γιάννη Διακομανώλη να συντονίσουμε μια παιδική λέσχη που επρόκειτο να φιλοξενηθεί στο Πολύκεντρο Ν.Θαλασσινού.

Ως εκπαιδευτικοί και νέοι συγγραφείς βρήκαμε ενδιαφέρουσα την ιδέα και έτσι το Μάιο του 2011 η λέσχη ξεκίνησε. Μέχρι σήμερα, 10 μήνες μετά, επισκέφτηκαν τη λέσχη μας 15 συγγραφείς ενώ δήλωσαν συμμετοχή περισσότερα από 100 παιδιά από σχεδόν όλα τα σχολεία της Κω.

Τι ήταν όμως αυτό που έκανε τη λέσχη να ξεχωρίσει;

Οι επισκέψεις των συγγραφέων; Οι ηλεκτρονικές παρουσιάσεις βιβλίων; Τα κουίζ; Οι παρουσιάσεις μικρών σε έκταση βιβλίων; Οι ηλεκτρονικές παρουσιάσεις εικονογράφων;

Πιστεύω πως όλα αυτά ήταν πράγματι σημαντικά. Αλλά αυτό που την έκανε να ξεχωρίσει είναι το πάθος.

Το πάθος το δικό μας... το πάθος των γονιών... αλλά κυρίως το πάθος όλων αυτών των παιδιών, που επέλεξαν , απογεύματα Σαββάτου, να είναι εκεί μαζί μας και κρατώντας ένα βιβλίο αγκαλιά και κοιτώντας μας στα μάτια, να μας δίνουν την ελπίδα... ότι παρά τους δύσκολους καιρούς, το βιβλίο θα συνεχίσει να υπάρχει και να μας κρατάει συντροφιά.

Σας ευχαριστώ πολύ!

Στην μεγάλη παρέα του βιβλίου μπορούν ακόμα να εγγραφούν και νέα μέλη-παιδιά (πληροφορίες Πολύκεντρο Ν. Θαλασσινού τηλ 2242028907).

Το ταξίδι συνεχίζεται και αυτή την περίοδο , τα παιδιά της λέσχης προετοιμάζονται με εντατικούς ρυθμούς για να παρουσιάσουν το θεατρικό τους στις αρχές Ιουνίου!

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter