Τιμητική εκδήλωση για τον Nicola Forenza

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Ανακοινώσεις

*

Ως ένδειξη εκτίμησης και σεβασμού στους πολίτες άλλων χωρών, που έχουν επιλέξει το νησί μας, επί πολλά έτη, όχι μόνο για τις θερινές τους διακοπές αλλά και για τη δραστηριοποίησή τους στα κοινωνικά και πολιτισμικά μας δρώμενα, συμβάλλοντας παράλληλα ανιδιοτελώς στην προβολή και ανάδειξη του τόπου μας στο εξωτερικό, ο Δήμος της Κω θα τιμήσει τον δικηγόρο, υπήκοο Ιταλίας, κ. Nicola Forenza.

Η λιτή εκδήλωση θα λάβει χώρα αύριο Πέμπτη και ώρα 14:00 στο γραφείο του Δημάρχου Κω παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κω, κ. Β. Δρόσου και του Προέδρου του ΔΟΠΑΒΣ, κ. Α. Μπαραχάνου.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩ

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα

Ο κύριος Nicola Forenza γεννήθηκε στην Κω το 1940. Ο πατέρας του, αξιωματικός του Ιταλικού στρατού νυμφεύτηκε τη Διονυσία Παπαβασιλείου από την Κέφαλο.

Τελείωσε τις γυμνασιακές του σπουδές στη Γένοβα και στη Ρώμη. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ρώμης το 1965.

Για πρώτη φορά έρχεται στην Κω το 1956 για να γνωρίσει τη γιαγιά και τους συγγενείς του. Έκτοτε έρχεται συνεχώς στην Κω κάθε χρόνο για τις καλοκαιρινές διακοπές και πολλές φορές και το Πάσχα.

Εραστής της Αρχαίας και Νεοελληνικής λογοτεχνίας, ασχολήθηκε με τη μετάφραση ποιημάτων Ελλήνων και Κυπρίων ποιητών.

Συνεργάστηκε με το περιοδικό «ΕΛΛΑΣ» της Φλωρεντίας και έκανε εκδόσεις μεταφρασμένων ποιημάτων από τον ίδιο στα Ιταλικά.

Πάνω από είκοσι χρόνια χρημάτισε νομικός σύμβουλος της μεγάλης πετρελαϊκής εταιρείας Ε.Ν.Ι. έχοντας την ευκαιρία να ταξιδέψει σε πολλά Αραβικά, Αφρικανικά και Ευρωπαϊκά κράτη, καθώς και στην Αμερική. Επί ένα χρόνο υπηρέτησε ως υπεύθυνος του γραφείου της Ε.Ν.Ι. στη Βηρυτό.

Επί του παρόντος ασκεί το επάγγελμα του ως ελεύθερος δικηγόρος.

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter