Η Συμπαράταξη Ελπίδας για το πρόγραμμα του ΔΗΡΑΣΚ την προεκλογική περίοδο

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Το επίπεδο πληροφόρησης που θα παράσχει ο ΔΗΡΑΣΚ στην κοινωνία μας την περίοδο, είναι δείκτης του πολιτιστικού μας επιπέδου. Μπαίνουμε στην προεκλογική περίοδο με τον ΔΗΡΑΣΚ να είναι πάλι χρεωμένος και μάλιστα μετά από μια πολύ κακής ποιότητας διαχειριστική περίοδο, με την πιο κακή φήμη που οφείλεται στην πολιτική εκμετάλλευση του από πλευράς της δημοτικής αρχης.

Η τετραετία που πέρασε ήταν ότι χειρότερο μπορούσε να γίνει. Δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε ότι αυτή η δημοτική αρχή κι αυτό το διοικητικό συμβούλιο μπορεί τώρα να διεκπεραιώσει το καθήκον μιας κάποιας δημοκρατικής πληροφόρησης. Προτείνουμε να παραιτηθεί το δσ και να οριστεί νέο.

Έχουμε την εμπειρία των εκλογών του 2002 και του 2006. Επιδιώκουμε με το υπόμνημα μας να ''σώσουμε αν σώζεται'' κάτι για την ποιότητα της πληροφόρησης του δημοτικού μέσου.

--κατ αρχήν το δελτίο ειδήσεων. Σκόπιμες λαθεμένες ιεραρχήσεις, λάθος παρουσιάσεις, αποσιωπήσεις... κλπ. εκτιμούμε ότι η τεράστια πλειοψηφία των Κώων θεωρούν τα ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ως μη αντικειμενικά και ως τμήμα των μηχανισμών επηρεασμού και χειραγώγησης των Δημοτών. Προτείνουμε την δημιουργία μιας ομάδας 3 δημοσιογράφων του πολιτικού ρεπορτάζ, να κάνει συλλογικά και χωρις έξωθεν παρεμβάσεις τις αξιολογήσεις και το μοίρασμα του χρόνου με δικά της δημοσιογραφικά κριτήρια. Εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στην συλλογικότητα και στην αυτονομία των συνειδήσεων όταν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για την δημιουργία των οποίων θα βοηθούσε η προτεινόμενη διοικητική ανανέωση.

--για το προεκλογικό πρόγραμμα των εκπομπών του 2002 και του 2006 έχουμε να προτείνουμε μια διαφορετική διάρθρωση. Στόχος να περάσουμε από την γενικότητα στο συγκεκριμένο.

Να προκαλέσουμε αποσαφηνίσεις, συγκλίσεις και δεσμεύσεις.

1. Εφ όλης της ύλης συζητήσεις να είναι μονο την τελευταία βδομάδα! Γιατι υποτίθεται ότι ένας δημόσιος διάλογος μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να αλλάξουν οι προτάσεις! Είναι ζητούμενο η σύγκλιση των παρατάξεων σε συγκεκριμένα μέτρα ή άξονες της αυριανής δημοτικής πολιτικής στην δύσκολη συγκυρία που ζούμε!

2. Η δομή των συζητήσεων πρέπει να αγγίζει τα βασικά διαχειριστικά θέματα της επόμενης περιόδου όπως αναφέρονται στο υπάρχων θεσμικό καθεστώς συνδέοντας τα με στόχους μακροπρόθεσμης πολιτικής!

3. Διεύρυνση των συζητήσεων με την συμμετοχή των παραγωγικών τάξεων

4. Προτείνουμε ως περιεχόμενο:

Α. εσωτερική οργάνωση Δήμου Κω: αξιολόγηση υπάρχουσας κατάστασης-προβλήματα-προτάσεις βελτίωσης (θέματα λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου, Δημαρχιακής Επιτροπής, τοπικά συμβούλια, συνελεύσεις, θέση αιρετών και αμοιβές αιρετών κλπ.). Εργασιακά προβλήματα των εργαζομένων στον ευρύτερο τομέα των δραστηριοτήτων του Δήμου Κω.

Β. Αρμοδιότητες και άσκηση αρμοδιοτήτων στο δήμο της Κω. (κανονιστικές διατάξεις και κανονιστικές αποφάσεις για καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, κυκλοφορία και στάθμευση, δημοτικες συγκοινωνίες, τοπικά σύμφωνα απασχόλησης, επιτροπές παραβατικότητας, τοπικά σύμφωνα απασχόλησης, κανονιστικές διατάξεις στο κέντρο της πόλης, προτάσεις στην διαχείριση των αρχαιολογικών χώρων, εμφάνιση και λειτουργία της πόλης, σχολεία κλπ.)

Γ. Δαπάνες και έσοδα του Δήμου (προϋπολογισμοί, ισολογισμοί, Ταμειακή υπηρεσία, τοπικη φορολογία, ανταποδοτικότητα, δανεισμός, ενοικιάσεις και εκποιήσεις δημοτικής περιούσιας, διεκδικήσεις κλπ)

Δ. Οι επιχειρήσεις του Δήμου Κω. Αξιολόγηση υπάρχουσας καταστασης-προβληματα-προτασεις βελτίωσης (ΔΕΥΑΚ, ΔΕΥΑΥΚ, ΔΕΑΣ, ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ, ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, κλπ.) στα Νομικά πρόσωπα και στα δημοτικά Ιδρύματα.

Ε. Επιχειρησιακά προγράμματα και Έργα και Προμήθειες. Συνεργασίες και Συμπράξεις δήμου και ιδιωτών ΣΔΙΤ.

ΣΤ. Διαχείριση περιβάλλοντος και φυσικών πόρων. Σχεδιασμός χρήσεων γης, συστήματα παρακολούθησης, προγραμματισμός και παρεμβάσεις βελτίωσης και αειφοριας.

Ζ. Τοπικη οικονομία και Δήμος. Τοπικη Δημοκρατία και δήμος. Τοπικη Ανάπτυξη και το μέλλον του τόπου και της κοινωνίας μας!

Συμπαράταξη Ελπίδας

 

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter