Οικολογική Παρέμβαση: Μεγάλα προβλήματα στο βυθό στης Κω

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου


Η Οικολογική Παρέμβαση μαζί με τη βοήθεια εθελοντών δυτών, κατάφερε να φωτογραφήσει το βυθό της Κω και να δείξει σε σας προβλήματα αδιαφορίας όχι μόνο επαγγελματιών του νησιού αλλά και πολλών τουριστών.

Μπορεί να μας κόστισε αυτή η προσπάθεια μέχρι και ξυλοδαρμό από αγνώστους αλλά δε μας πτοεί τίποτα.
Θα συνεχίζουμε τη μάχη ενάντια στα συμφέροντα ακόμα και αν μας κοστίσει πολιτικά.


Γνωρίζουμε πάντως ότι πολλές φορές μεθυσμένοι τουρίστες δημιουργούν προβλήματα στη θάλασσα πετώντας ότι βρίσκουν.
Χαρακτηριστικό ήταν η ανεύρεση πολλών ποδηλάτων στον προ ετών καθαρισμό του λιμανιού από τους εθελοντές.
Το θέμα είναι ότι όλα αυτά δημιουργούν προβλήματα στην υγεία μας με τη διάβρωσή τους και δεν αρμόζει τέτοια εικόνα σε παραλίες με γαλάζιες σημαίες.


Ελαστικά, βάσεις από ομπρέλες πλατφόρμες βυθισμένες , μπουκάλια σκοινιά σίδερα και άλλα πολλά που δε θα έπρεπε να υπάρχουν στις παραλίες μας.
Καιρός είναι το λιμενικό ταμείο να πάρει την ευθύνη για έναν μεγάλο καθαρισμό όχι μόνο στις παραλίες της πόλης αλλά και στο λιμάνι του Μαστιχαρίου και της Κεφάλου.
Και ας μην περιμένει να κάνουν τα πάντα μόνο οι εθελοντές. Ας διαθέσουν ένα ποσό στους επαγγελματίες για να γίνει σωστός καθαρισμός
Και δεν αναφέρουμε αυτό της Καρδάμαινας διότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση.
Πάντως ακόμα και σε κάποια σημεία κοντά στο ναυτικό όμιλο , υπάρχουν σίδερα επικίνδυνα που μπορεί να χτυπήσουν λουόμενους
Κάτι πρέπει να γίνει πριν είναι αργά
Ενημερώθηκε και η μη κυβερνητική οργάνωση, αρχιπέλαγος η οποία μας είπε ότι άμεσα πρέπει ν απομακρυνθούν και τα ελαστικά αλλά και όσα αντικείμενα έχουν βαφές οι οποίες είναι επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία.

 

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter