Νίκος Μυλωνάς: σχετικά με τα debates

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

-Θεωρούμε ως κεκτημένο το debates στην δημοτική προεκλογική διαδικασία αφού εδώ και 2 εκλογές αυτό γίνεται απρόσκοπτα.

Έχουμε υποβάλει προτάσεις επί της διαδικασίας του debates ώστε να είναι πιο ουσιαστικό. Το τι θα γίνει φέτος το συζητήσαμε ήδη με το δημοσιογραφικό τμήμα του ΔΗΡΑΣΚ, ζητώντας να προσδιορίσουμε το περιεχόμενο και την μορφή των 3 τελευταίων συζητήσεων του Νοεμβρίου που αναφέρονται ως: συζητήσεις εφ όλης της ύλης.

- Η πρόταση του κ. Καΐσερλη δεν προσφέρει κάτι καινούργιο.
Θα συμφωνήσουμε όμως αν όλοι οι συνυποψήφιοι μας το θελήσουν.

-Πρέπει να προσέξουμε γιατί η υπέρ-χρήση των debates από τους επικεφαλείς των παρατάξεων θα επικαλύψει τις συζητήσεις μεταξύ των υποψήφιων συμβούλων. Συμβάλλει στην προσωποκεντρική και δημαρχοκεντρική αντίληψη της πολιτικής του προτείνοντος. Εμείς νομίζουμε ότι χρειάζεται ένα άνοιγμα και μια ανανέωση του πολιτικού λόγου. Σε αυτό μονό η λαϊκή συμμέτοχη μπορεί να μας βοηθήσει.

-Προτείνουμε αντί των πολλών τηλεοπτικών debates να οργανώσουμε ανοικτές συζητήσεις με τους επικεφαλείς ή με στελέχη των παρατάξεων μας, στον ΟΡΦΕΑ και στα πνευματικά κέντρα των δημοτικών διαμερισμάτων με παρόντες δημοσιογράφους και πολίτες, ώστε να γίνει και ζωντανός διάλογος.

-Θεωρούμε πιο χρήσιμο αντί για μια συνέντευξη τύπου των επικεφαλής στην τηλεόραση του ΔΗΡΑΣΚ να γίνουν τουλάχιστον 2.

- Επι πλέον κρίνουμε χρήσιμο οι πολιτικές συζητήσεις στην τηλεόραση να διευρυνθούν με συζητήσεις εκπροσώπων των παραγωγικών τάξεων που θα μπορούσαν εκτός των άλλων να κρίνουν τις προτάσεις που γίνονται.

Ν.  Μυλωνάς

 

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter