O Νίκος Μυλωνάς για την απόλυση της δημοσιογράφου κ. Μ. Κουλιά

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Σεβασμός στην εργασία και στην ανθρώπινη υπόσταση

Εκφράζουμε την ειλικρινή συμπαράσταση μας στην δημοσιογράφο κ. Μαριλένα Κουλιά για την επαγγελματική και την προσωπική της περιπέτεια.

-Η χωρίς αιτιολογία επαγγελματική απομάκρυνση της από το tv kosmos έχει να κάνει με την διαπλοκή πολιτικής εξουσίας και επιχειρηματικών συμφερόντων. Εργαζόμενη με το κομμάτι, ανασφάλιστη και με χαμηλή αμοιβή, όπως οι περισσότεροι νέοι εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης, απομακρύνθηκε από τον εργασιακό της χώρο, λογω αλλαγής της πολιτικής γραμμής της πληροφόρησης που θέλει να εκπέμπει από το μέσο του ο επιχειρηματίας του. Όσο καιρό βόλευε και πουλούσε την γραμμή του τυφλού αντι-κυριτσισμου του tv kosmos, η κ. Μ. Κουλιά ήταν καλή. Όταν όμως η αντικυριτσικη γραμμή λογω και των διαφημίσεων της προεκλογικής περιόδου δεν είναι οικονομικά αποδοτική, η κ. Κουλιά πρέπει να αντικατασταθεί!
Έτσι εννοείται σήμερα η δημοκρατία στην πληροφόρηση!
Για ολόκληρη την περίοδο τυφλής κυριτσικής προπαγάνδας του ΔΗΡΑΣΚ, το tv kosmos και η κ. Κουλιά ήταν μια γραμμή εξισορρόπησης.

-Προσωπικά και ως παράταξη, ζώντας τον αποκλεισμό του ΔΗΡΑΣΚ απευθυνθήκαμε και βρήκαμε χώρο έκφρασης από την εκπομπή της κ. Κουλιά, για να μιλήσουμε για τα τοπικά μας ζητήματα. Το αναγνωρίζουμε.

-Όμως για μας και η κ. Κουλιά έχει τις δικες της ευθύνες για το ότι υπερέβαλλε στον αυθορμητισμό της και δεν κράτησε κάποιες φορές αποστάσεις από την ένταση και την σκοπιμότητα.
Το ζητούμενο για όλους μας είναι η δημοκρατική πληροφόρηση και οι αντίστοιχες δημοκρατικές σχέσεις εργασίας.

-Η αήθης και πέραν της λογικής παραβίαση του ατομικού απορρήτου της προσωπικής ζωής και η σκόπιμη προσπάθεια ηθικής διαπόμπευσης που ακολουθησε είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ και ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΑΙΑ. Στόχος τους ήταν να καλύψουν τις πολιτικές σκοπιμότητες της απομάκρυνσης της.

Οφείλουμε όλοι σεβασμό στην εργασία και στην ανθρώπινη υπόσταση του κάθε συνανθρώπου μας.

Νίκος Μυλωνάς

 

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter