Οι Οικολόγοι Πράσινοι για απορρίμματα στην Αττική, περιφερειακή στη Θεσσαλονίκη, επίσκεψη Λίμπερμαν

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ - ΛΥΣΕΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Οι Οικολόγοι Πράσινοι καταθέτουν ολοκληρωμένα τις απόψεις τους

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 12.30 στην Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου (Ακαδημίας 23)

Oι Οικολόγοι Πράσινοι διοργανώνουν συνέντευξη Τύπου για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική, την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου, στις 12.30 στην Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου.

Μέρα με τη μέρα το ζήτημα των σκουπιδιών γίνεται ολοένα και κρισιμότερο στην Αττική, όπου ζει το 40% του ελληνικού πληθυσμού. Το πρόβλημα δεν λύνεται ούτε με τη μόνιμη «στάθμευση» των ΜΑΤ στην Κερατέα, ούτε με την τελευταία πρωτοβουλία του Υπουργείου Περιβάλλοντος να εγκρίνει την κατασκευή μονάδας βιοξήρανσης, που αναπόφευκτα οδηγεί στην καύση.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι καταθέτουν ολοκληρωμένη πρόταση για βιώσιμη διαχείριση των απορριμμάτων που τεκμηριώνει ότι, έστω και τώρα, είναι εφικτό να προχωρήσουμε χωρίς νέους ΧΥΤΑ και ΧΥΤΥ, χωρίς λύσεις εκτός Αττικής, αλλά και χωρίς καύση ή άλλη θερμική επεξεργασία.

Στη συνέντευξη Τύπου την Πράσινη Πρόταση θα παρουσιάσουν:

Νίκος Μάντζαρης, χημ. μηχ/κός, Θεματική Ομάδα Περιβάλλοντος Οικολόγων Πράσινων

Νίκος Χρυσόγελος, χημικός, μέλος της Συντονιστικής Γραμματείας Αττικής των Οικολόγων Πράσινων, εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος στο Νότιο Αιγαίο.

Κώστας Διάκος,νομικός περιβάλλοντος, μέλος της Συντονιστικής Γραμματείας Αττικής των Οικολόγων Πράσινων, εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος στην Αττική

Γιάννης Παρασκευόπουλος, εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων

Το Γραφείο Τύπου των Οικολόγων Πράσινων

 

ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΗΦΘΕΙ Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ!

Οι Οικολόγοι Πράσινοι δηλώνουμε για μια ακόμη φορά την αντίθεσή μας στο έργο της Εξωτερικής Περιφερειακής, που σχεδιάστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση και τον τότε υπουργό Γ. Σουφλιά και καλούμε την κυβέρνηση να το εγκαταλείψει πριν φορτώσει τους Έλληνες πολίτες με επιπλέον πεταμένα δισεκατομμύρια προς χάριν μεγαλοεργολάβων.

Οι συνθήκες πλέον είναι ώριμες για την εγκατάλειψή του, καθώς οι πολίτες συνειδητοποιούν το αστρονομικό ποσό που θα απαιτηθεί για την ολοκλήρωση ενός τέτοιου έργου, εν μέσω κρίσης.

Άλλωστε δεν έχει τεκμηριωθεί ούτε η λειτουργικότητα του έργου με τα μεγάλα μποτιλιαρίσματα που κατά πάσα πιθανότητα θα προκαλούνται στους συνδετήριους κόμβους, ούτε και η περιβαλλοντική του συμβατότητα, καθώς αναμένεται να έχει καταστροφικές επιπτώσεις σε μεγάλο τμήμα του περιαστικού δάσους του Σέιχ-Σου αλλά και σε άλλες δασικές εκτάσεις.

Αν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για την κυκλοφορία των ανθρώπων και των αγαθών τους να τις συζητήσουμε. Σε εποχές κρίσης, πάντως, θα πρέπει οι δαπάνες που αφορούν τις μεταφορές να επικεντρωθούν στη δημιουργία όλων εκείνων των υποδομών και των δικτύων που έρχονται σε αντίθεση με τις πολιτικές διευκόλυνσης της αυτοκίνησης και προωθούν τις ήπιες και συλλογικές λύσεις (ποδήλατα, λεωφορεία, μέσα σταθερής τροχιάς, θαλάσσια συγκοινωνία) και που μεσοπρόθεσμα θα επιφέρουν σημαντικά οικονομικά και περιβαλλοντικά αποτελέσματα.

 

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΛΙΜΠΕΡΜΑΝ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΜΑΣ

Ανησυχητική θεωρούν οι Οικολόγοι Πράσινοι την κατά προτεραιότητα «στρατηγική συνεργασία» της Ελλάδας με το Ισραήλ, καθώς η ατζέντα της αφορά γεωπολιτικές συγκλίσεις με μια χώρα που λειτουργεί ως πολεμική μηχανή και δεν σέβεται τους διεθνείς κανόνες .

Νωπή είναι ακόμη η αιματηρή επίθεση, μόλις πριν λίγους μήνες, στα πλοία του Στόλου της Ελευθερίας που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα. Όταν εκκρεμεί η παράδοση των υπευθύνων αυτής της πειρατικής ενέργειας στην Διεθνή Κοινότητα αλλά και η άρση του αποκλεισμού της Γάζας, κανένα πεδίο συζητήσεων δεν μπορεί να υπάρξει προς όφελος της χώρας μας. Μέχρι στιγμής δεν έχει τηρηθεί ούτε καν η επίσημη διαβεβαίωση της ισραηλινής κυβέρνησης, από τον περασμένο Αύγουστο, ότι θα επιστρέφονταν τα πλοία της ελληνικής αποστολής.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Α. Λίμπερμαν, που έρχεται στη χώρα μας για επίσημη επίσκεψη, έχει χαρακτηριστεί εγκληματίας πολέμου και θεωρείται μάλιστα από τους πιο ακραίους ρατσιστές και αντιπαθείς ακόμα και στην χώρα του.

Η «αξιοποίηση» της Μεσογείου στα πλαίσια των ενεργειακών ανταγωνισμών μάς βρίσκει αντίθετους, καθώς δημιουργεί εντάσεις και διαπλοκές που ταράσσουν την ήδη πολύπαθη και ευαίσθητη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Με βασικό παίκτη το κράτος του Ισραήλ που έχει αποδείξει ότι δεν σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και πολλές εμπλεκόμενες χώρες , είναι μια συνταγή που μας κάνει να ανησυχούμε ακόμα περισσότερο για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.

Η Κυβέρνηση ας αναζητήσει αλλού την έξοδο από την οικονομική κρίση και ας μην παίζει άλλο με την ανοχή την υπομονή αλλά και την αξιοπρέπεια των πολιτών.

Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ θα συμμετέχουμε αύριο Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 6:00μ.μ. στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, δηλώνοντας την αντίθεση μας σε αυτή την επίσκεψη. Ο Λίμπερμαν πρέπει να απολογηθεί.

Η Εκτελεστική Γραμματεία των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter