Οι Οικολόγοι Πράσινοι για Εκτός Σχεδίου δόμηση, μείωση επιτοκίων, ενέργεια και περιβάλλον

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΡΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ

Κατάργηση της Εκτός Σχεδίου δόμησης ζητούν οι Οικολόγοι Πράσινοι

Εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων, οι εκπρόσωποι Τύπου Γιάννης Παρασκευόπουλος και Ελεάννα Ιωαννίδου έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση για την απόφαση της κυβέρνησης να αποσύρει, από το νομοσχέδιο για τη βιοποικιλότητα, τη διάταξη για αύξηση του ορίου αρτιότητας για οικοδόμηση εκτός σχεδίου στις προστατευόμενες περιοχές.

«Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που ψηφίζουν τυφλά τα πάντα, εξεγέρθηκαν με επιτυχία για ένα στοιχειώδες ημίμετρο που απαιτεί η κοινή λογική. Αν οι προστατευόμενες περιοχές οικοδομούνται όπως τα παράλια της Αττικής, τότε από τι προστατεύονται;

Η πολιτική για το περιβάλλον δε μπορεί να χαράζεται με ρουσφέτια. Είναι η ώρα να συζητήσουμε σοβαρά ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό που θα καταργεί πλήρως την εκτός σχεδίου δόμηση, χωρίς να αδικεί τους ιδιοκτήτες μικρών και μεσαίων κλήρων.

Το περιβάλλον δεν προστατεύεται με δηλώσεις καλών προθέσεων, αλλά με πολιτική βούληση που η κυβέρνηση εξαντλεί αλλού. Κυρία Μπιρμπίλη, κύριε Παπανδρέου, εξηγήσατε έστω στους βουλευτές σας τους λόγους που αποκλείουν την εκτός σχεδίου δόμηση σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη;»

Το Γραφείο Τύπου των Οικολόγων Πράσινων

 

ΑΜΕΣΗ ΜΕΙΩΣΗ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ

Γερμανία και Γαλλία κερδοσκοπούν και υποσκάπτουν την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, δηλώνουν οι Μιχάλης Τρεμόπουλος και SvenGiegold

Με αφορμήτη σημερινή εκταμίευση της δόσης των 6,5 δις του Μηχανισμού Στήριξης ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, και ο SvenGiegold, ευρωβουλευτής των Γερμανών Πράσινων και συντονιστής των Πράσινων στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του ευρωκοινοβουλίου, έκαναν από το Στρασβούργο την ακόλουθη κοινή δήλωση:

«Το Πρόγραμμα Προσαρμογής δεν έλυσε τα βαθιά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, ενώ δημιούργησε σοβαρά επιπρόσθετα κοινωνικά προβλήματα. Απορρίπτουμε τις απαιτήσεις κορυφαίων υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, που φθάνουν να ζητούν ακόμη σκληρότερο πρόγραμμα λιτότητας. Η Ελλάδα και η οικονομία της βρίσκεται ήδη στο χείλος μιας παρατεταμένης ύφεσης. Ο ισοσκελισμός του προϋπολογισμού και η επάνοδος στη δημοσιονομική πειθαρχία, παραμένουν απαραίτητα.

Αντί όμως για περαιτέρω περικοπές μισθών και συντάξεων, χρειαζόμαστε προστασία των χαμηλότερων εισοδημάτων, βαθιές περικοπές στις στρατιωτικές δαπάνες, εντοπισμό και δέσμευση του χρήματος που προέρχεται από διαφθορά και φοροδιαφυγή. Για να αντισταθμίσουμε την ανεργία και τη μείωση της αγοραστικής δύναμης, χρειαζόμαστε επειγόντως μια Πράσινη Στροφή για την οικονομία, ένα ελληνικό Πράσινο NewDeal, που θα μπορούσε να συγχρηματοδοτηθεί με ειδικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, ώστε να αυξηθούν οι επενδύσεις σε περιβαλλοντικά βιώσιμους τομείς της οικονομίας και να αναβαθμιστούν τα συλλογικά αγαθά.

Τα επιτόκια, τέλος, των δανείων προς την Ελλάδα πρέπει να μειωθούν τουλάχιστον στο επίπεδο που δανείζονται τα κράτη που τα παρέχουν. Η πρακτική της Γερμανίας, της Γαλλίας και άλλων χωρών της ευρωζώνης, που προσπαθούν να αποκομίσουν κέρδη από τα δάνεια που παρέχουν σε μια Ελλάδα που πασχίζει να σταθεί στα πόδια της, είναι απαράδεκτη και δεν ανταποκρίνεται στις ευρωπαϊκές αξίες της αλληλεγγύης».

 

Ο ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος σε Φόρουμ Πολιτών στην Κοζάνη

Την Παρασκευή 21.1, με θέμα "Ενέργεια & Περιβάλλον"

Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, θα πάρει μέρος μαζί με άλλους ευρωβουλευτές, σε Φόρουμ Πολιτώντην ερχόμενηΠαρασκευή 21 Ιανουαρίου, στις18:30, στοΚοβεντάρειο στηνΚοζάνη.

Ο Μ. Τρεμόπουλος, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και αν. μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείαςκαι ασφάλειας Τροφίμων θα αναπτύξει τη θέμα "Ενέργεια & Περιβάλλον", με αναφορές στις ευρωπαϊκές και ελληνικές πολιτικές και την ανάγκη μιας πράσινης στροφής σε παγκόσμιο και τοπικό επίπεδο, που θα εξασφαλίζει την επιβίωση του πλανήτη, την ποιότητα ζωής και την ευημερία των πολιτών.

Η εκδήλωση, η οποία διοργανώνεται από το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Δήμου Κοζάνης και με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, πραγματεύεται το θέμα "Ενέργεια και Περιβάλλον: Νομοθετικές και πολιτικές προτεραιότητες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου".

Θα υπάρξει συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με τους πολίτες και τους εμπλεκόμενους φορείς.

Το Σάββατο 22 Ιανουαρίου, τα μέλη της αποστολής του Ευρωκοινοβουλίου θα μεταβούν στην Πτολεμαΐδα, για να πραγματοποιήσουν συναντήσεις και να ανταλλάξουν απόψεις με εκπροσώπους φορέων και ενώσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς της Απασχόλησης, της Υγείας και της προστασίας του Περιβάλλοντος. Στη συνέχεια, θα επισκεφθούν το Σταθμό της ΔΕΗ "Αγ. Δημήτριος" και το λιγνιτωρυχείο "Νότιο Πεδίο" καθώς και τη Ζώνη Ενεργού Πολεοδομίας (ΖΕΠ).

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter