Η Οικολογική Αθήνα για τον χαιρετισμό του μίσους

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Η Οικολογική Αθήνα, Δημοτική Παρέμβαση για Βιώσιμη Πόλη, μας έστειλε το παρακάτω κείμενο:

Χαιρετισμός του μίσους

Η Οικολογική Αθήνα, δημοτική κίνηση που συμμετέχει στη νέα Δημοτική Αρχή, καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο το βέβηλο ναζιστικό χαιρετισμό του κ. Μιχαλολιάκου μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας. Η πράξη αυτή προσβάλλει βάναυσα τις μνήμες όλων μας και την ιστορία της πόλης μας που πλήρωσε με δεκάδες χιλιάδες νεκρούς τη ναζιστική κατοχή. Καταδικάζουμε την κάθε προσπάθεια επιβολής της βίας και του διχασμού με επικίνδυνες κινήσεις που προσβάλλουν την κοινή λογική και δυναμιτίζουν τα θεμέλεια της δημοκρατίας και της ειρήνης του δήμου. Η Οικολογική Αθήνα καλεί το Δημοτικό Συμβούλιο να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, ώστε η πράξη αυτή να απομονωθεί και να καταδικαστεί πολιτικά και πειθαρχικά. Αταίριαστη με τη Δημοκρατία θεωρούμε επίσης και την τακτική του κου Μιχαλολιάκου να προσέρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο με τη συνοδεία σωματοφυλάκων.

Απευθυνόμαστε στους πολίτες που ψήφισαν το συνδυασμό του σκότους και του μίσους που εκπροσωπεί ο εν λόγω κύριος, θυμίζοντάς τους πως οι μεγαλύτερες εθνικές καταστροφές στην ιστορία της πατρίδας μας έχουν προέλθει από τις νοοτροπίες και τις πρακτικές των εθνικιστών.

Καταδικάζουμε απερίφραστα τον προπηλακισμό που δέχτηκε στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα από φασίστες η Δημοτική Σύμβουλος της Ανοιχτής Πόλης, Μαρία Κανελλοπούλου.

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter