Ο Ηλίας Χρυσόπουλος εκκαθαριστής της ΔΕΑΥΚ (λατομείο)

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Την απόφαση για ορισμό του οικονομολόγου κυρίου Ηλία Χρυσόπουλου ως εκκαθαριστή της ΔΕΑΥΚ (λατομείο) αποφάσισε στη χθεσινή του συνεδρίαση το νέο ΔΣ της επιχείρησης.

Ο Δήμαρχος Κω και Πρόεδρος της επιχείρησης, Κώστας Καΐσερλης ανέλυσε την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η επιχείρηση μετά την άρνηση, από 24 Μαρτίου 2009, του προηγούμενου εκκαθαριστή να αναλάβει.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει σε επιστολή του θα έπρεπε εκ μέρους της επιχειρήσεις να είχαν προηγηθεί οι εξής ενέργειες:

• Εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης από το υπάρχον Διοικητικό της Συμβούλιο.

• Τακτοποίηση στους ανωτέρω Δήμους του προσωπικού της επιχείρησης.

• Τακτοποίηση των υποχρεώσεων της επιχείρησης προς το Δημόσιο (ΔΟΥ κλπ), τους ασφαλιστικούς οργανισμούς και τα ασφαλιστικά ταμεία του προσωπικού της επιχείρησης.

• Τακτοποίηση των υποχρεώσεων της επιχείρησης προς τρίτους.

• Είσπραξη των απαιτήσεων της επιχείρησης.

• Απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τη λύση της επιχείρησης (όπως απαιτεί το άρθρο 262 του ν. 3463/2006).

Με βάση τα ανωτέρω το Διοικητικό Συμβούλιο θα έπρεπε από τότε να ανασυσταθεί και να προχωρήσει τις ενέργειες ορίζοντας εκ νέου εκκαθαριστή της επιχείρησης.

Ο Δήμαρχος ξεκαθάρισε πως τόσο ο φάκελος της επιχείρησης όσο και τα στάδια που θα ακολουθηθούν για την εκκαθάρισή της θα είναι ανά πάσα στιγμή στη διάθεση όλων των μελών του διοικητικού συμβουλίου.

Παράλληλα στα επόμενα ΔΣ θα τεθούν και τα θέματα που αφορούν στις λατομικές ζώνες και τη δημιουργία νέου λατομείου.

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter