Επιστολή Γ. Κυρίτση προς Υφυπουργό Εσωτερικών για τον ΧΥΤΑ

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Προς: Αξιότιμο κ. Υφυπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης, Ηλεκτρονικής

Διακυβέρνησης, κ. Γεώργιο Ντόλιο.

Κοιν: Γραφείο Πρωθυπουργού, Γραφείο Υπουργού κ. Ραγκούση, ΜΜΕ

Θέμα: Εφαρμογή Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων και

προβλέψεων Ν.3852/2010 στο νησί της Κω.

Αξιότιμε κύριε Υφυπουργέ,

Στην συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου της Κω της 1/2/2011 ο Δήμαρχος της Κω, κ. Κώστας Καίσερλης, σε συζήτηση θέματος σχετικά με τη λειτουργία του ΧΥΤΑ διαχειριστικής ενότητας νήσου Κω, ισχυρίστηκε ότι σε συζήτησή που είχατε μαζί, σας ανέπτυξε τη θέση του για λειτουργία του ΧΥΤΑ Κω από τη ΔΕΥΑ του νησιού, τονίζοντας με τρόπο κατηγορηματικό ότι δεν υπάρχει περίπτωση να εφαρμοστούν οι προβλέψεις του Ν3852/2010 λέγοντας ότι και εσείς συμφωνήσατε μαζί του.

Όμως στη συνάντησή που είχαμε μαζί σας τον Ιούνιο του 2010 στο Υπουργείο προκειμένου να δοθεί λύση στο θέμα της λειτουργίας των ενεργών ΧΑΔΑ της περιοχής μας, διαδικασία που έχει ήδη ρυθμιστεί με το σχέδιο δράσης του Υπουργείου, ήταν έντονη η αγωνία σας να βρεθούν άμεσες λύσεις στα προβλήματα, αυστηρά όμως μέσα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού, Εθνικού και Περιφερειακού Σχεδιασμού.

Επειδή όπως πολύ καλά γνωρίζετε, για την λειτουργία των εγκαταστάσεων διαχείρισης στερεών αποβλήτων στο Ν.3852/2010 προβλέπεται για την περιοχή μας η λειτουργία ΦοΔΣΑ σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας, δηλαδή για τα νησιά Κω και Νίσυρο και επιπλέον θέση της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού είναι η πλήρης εφαρμογή των ΠΕΣΔΑ καθώς και του Εθνικού αντίστοιχου σχεδιασμού με στόχο την πλήρη εφαρμογή των Ευρωπαϊκών οδηγιών, θα σας παρακαλούσα να μας γνωρίσετε αν πράγματι είχατε αυτή τη συζήτηση με το Δήμαρχο Κω και αν όντως θεωρείτε σωστή τη θέση του για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Κω από τη ΔΕΥΑ ΚΩ χωρίς την δημιουργία ΦοΔΣΑ με μέλη τους Δήμους Κω και Νισύρου .

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΩ 2007-2010 ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ «ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ»,

ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2010

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter