Ο Μηνάς Παναγιώτου προτείνεται ως συμπαραστάτης του πολίτη

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Για να μπουν στέρεες βάσεις σε έναν νέο θεσμό πρέπει να γνωρίζουμε το οικοδόμημα που θα υπηρετήσει και την αποστολή του ίδιου του θεσμού.

Εκείνο που πρέπει να αποκλείσουμε είναι το ενδεχόμενο να μετατραπεί ο θεσμός σε γραφείο παραπόνων και διαμαρτυριών των πολιτών προς την Δημοτική Αρχή. Επίσης θα πρέπει να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να καταστεί διακοσμητικό όργανο ή ακόμα περισσότερο όργανο της εκάστοτε εξουσίας.

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι ο θεσμός αυτός να παραμείνει ανεξάρτητος και παράλληλα να τεκμηριώνει με απόλυτη σαφήνεια όχι το ατομικό πρόβλημα, αλλά μέσα από αυτό να αφουγκράζεται και να στοιχειοθετεί την φύση και την έκταση του προβλήματος για ευρύτερες ομάδες πληθυσμού. Ο εντοπισμός της φύσης και της έκτασης του προβλήματος είναι η πρώτη αποστολή του συμπαραστάτη.

Η δεύτερη αποστολή του είναι η διερεύνηση των αιτιών που προξενούν το πρόβλημα ώστε οι παρατηρήσεις του και οι συμβουλές του να απευθύνονται στους καθ' ύλην αρμόδιους και να τυγχάνουν τις επίλυσης τους.

Η τρίτη και ίσως σοβαρότερη υποχρέωση του είναι η γνώση της διοίκησης και των δομών και της οργάνωσης του Δήμου. Ιδιαίτερα αυτή η υποχρέωση είναι και προϋπόθεση για την σωστή εκπλήρωση της πραγματικής αποστολής του, που είναι η καλυτέρευση της οργάνωσης και της λειτουργίας των υπηρεσιών που προσφέρει ο Δήμος στους πολίτες και στις επιχειρήσεις, ώστε να απαλειφθούν τα προβλήματα.

Στην περίοδο που διερχόμαστε κρίναμε σκόπιμο να προτείνουμε την ανάληψη της ευθύνης αυτής της αποστολής σε έναν καταξιωμένο και σεβάσμιο, στην μικρή κοινωνία μας πολίτη, το Δικηγόρο κ. Αντώνη Αβρίθη. Οι γνώσεις του, η εμπειρία του, η ταύτιση του με την μακρόχρονη ιστορία του τόπου και η αντικειμενικότητα του ήταν τα εχέγγυα της επιτυχίας του νέου θεσμού.

Δυστυχώς λόγοι πέραν της θέλησης και των δυνάμεων του, τον οδήγησαν στην μη αποδοχή της πρότασης.

Εξ αιτίας αυτού του γεγονότος κρίναμε σκόπιμο να προσδιοριστεί ένα μεταβατικό στάδιο προετοιμασίας κατά την διάρκεια του οποίου θα αποκτηθούν οι γνώσεις για την καλύτερη εκπλήρωση της αποστολής του νέου θεσμού.

Στην φάση που διερχόμαστε και στην οποία στην ουσία στήνεται ένας καινούργιος Δήμος είναι σημαντικό να συμμετάσχει και ο Συμπαραστάτης στις διεργασίες αυτές. Αφενός για να γνωρίσει τους μηχανισμούς επίλυσης των τοπικών προβλημάτων και αφετέρου για να έχει άποψη για τα αντικειμενικά ελλείμματα του Δήμου που απαιτούν παρεμβάσεις τις κεντρικής εξουσίας ή άλλων φορέων.

Η επιλογή ενός νέου ανθρώπου με επιστημονική κατάρτιση ιδίως σε θέματα οικονομίας που την περίοδο αυτή απασχολούν την κοινωνία μας συνδυάζουν το νέο ξεκίνημα του Δήμου μας με την απαίτηση επίλυσης προβλημάτων στην οικονομία και την ανάπτυξη.

Η συμμετοχή του στην οργάνωση του νέου Δήμου και η απόκτηση των γνώσεων που προϋποθέτουν την ορθή εκπλήρωση των καθηκόντων του είναι πρόσθετος πλούτος στο ανθρώπινο στελεχιακό δυναμικό του Δήμου.

Η συμμετοχή ενός ακόμα νέου ανθρώπου στα κοινά του νησιού και η ευθύνη του στην επίλυση των προβλημάτων υπογραμμίζει την ανάγκη της μαζικής συμμετοχής των νέων στην χάραξη του δικού τους δρόμου και μέλλοντος που δικαιωματικά τους ανήκει.

Το Δημοτικό Συμβούλιο και η Δημοτική Αρχή έχουν υποχρέωση αφενός να δημιουργήσουν έναν σύγχρονο θεσμό και αφετέρου να προστατεύσουν και να στηρίξουν τον επιλεγέντα Συμπαραστάτη.

Από τη Δημοτική Αρχή και το Δήμαρχο Κώστα Καΐσερλη προτείνεται ως συμπαραστάτης του πολίτη και των επιχειρήσεων ο συμπατριώτης μας Μηνάς Παναγιώτου του Γεωργίου, 31 ετών, Οικονομολόγος.

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter