Συμπαράταξη Ελπίδας: συνάντηση με τον σύλλογο κτηνοτρόφων Κω

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Συμπαράταξη Ελπίδας

ΘΕΜΑ:συναντηση εργασίας με τον σύλλογο κτηνοτρόφων Κω

1. Η σημερινή οικονομική κρίση αποδεικνύει τις λαθεμένες πλευρές της αναπτυξιακής πολιτικής που ακολουθητέε μέχρι σήμερα, που είχε σαν αποτέλεσμα την παραγωγική αποδιάρθρωση όλων των παραδοσιακών τεχνών και προϊόντων και την μονοκαλλιέργεια του μαζικού τουρισμού. Για την Σ.Ε. η ανασυγκρότηση της παραγωγής στο νησί μας μέσω και της δημοτικής εξουσίας είναι πρωταρχική για την ζωή και τα εισοδήματα των Κώων πολιτών.

Συναντηθήκαμε χθες 21-2-11 με το νεοεκλεγμένο ΔΣ του συλλόγου κτηνοτρόφων του νησιού μας και τους ευχηθήκαμε καλή επιτυχία στο έργο τους. Τονίσαμε τον αναντικατάστατο ρόλο της συλλογικής συντεχνιακής και συνεργατικής προσπάθειας. Έγινε συζήτηση για όλο το φάσμα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και θα υποβληθεί υπόμνημα στον κ. Δήμαρχο Κω, εν όψει της αυριανής συνάντησης του με το σωματείο.

2. Ο κ. Δήμαρχος θα τους θέσει το θέμα των συνεργατικών όπως ο ίδιος τις αντιλαμβάνεται. Όμως υπάρχουν σοβαρά ελλείμματα στις υποδομές της αγροτικής και κτηνοτροφικής παράγωγης που δεν λύνονται μέσω συνεργατικών! Η χρήση γης για παράδειγμα είναι θέμα δημοτικής πολιτικής. Ήταν υποχρέωση του δήμου να διασφαλίσει τις νέες επενδύσεις ή τις παραδοσιακές μονάδες παράγωγης του πρωτογενούς τομέα. Η λειτουργία των σφαγείων με σύγχρονους όρους και η επέκταση του στην τυποποίηση και την συσκευασία είναι θέμα επενδύσεων δημοτικού χρήματος. Η διευκόλυνση στην αδειοδοτηση των μονάδων παραγωγής είναι θέμα δημοτικών υποστηρικτικών μηχανισμών που δεν υπάρχουν. Η στήριξη της τοπικής παραγωγής με συνεχή ενημέρωση των καταναλωτών είναι δημοτική υπευθυνότητα, που δεν ασκείται. Αλλού ήταν η προσοχή του δήμου τόσα χρόνια. Στα ταξίδια στον Ρήνο. Στην εξυπηρέτηση της ανάπτυξης του γιγαντισμού των επιχειρήσεων και στις πελατειακές εξυπηρετήσεις. Αυτή η πολιτική πρέπει να αλλάξει.

3. Το ζητούμενο επομένως σήμερα είναι η έμπρακτη και ειλικρινής δημοτική πολιτική για την υποστήριξη της παραγωγικής ανασυγκρότησης στο νησί μας.

Ομάδα εργασίας για τον πρωτογενή τομέα της παραγωγής

Της Συμπαράταξης Ελπίδας

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter