Πολίτες κόντρα στον Καιρό: Δελτίο Τύπου για τον ΟΠΑΔ

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Πολίτες κόντρα στον Καιρό

Αρκετά με τα παιχνίδια με την Υγεία μας!

Την προηγούμενη Τρίτη, 5/4/2011, πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, σύσκεψη στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη κ. Σωτήρη Παμπάκα για το πρόβλημα της μη χορήγησης φαρμάκων από το Σύλλογο Φαρμακοποιών Ρόδου στους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ. Παρόντες ήταν αντιπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων των υπαλλήλων και συνταξιούχων του Δημόσιου Τομέα και των Φαρμακοποιών, από τη μια, και η Προϊσταμένη της ΥΠΑΔ Δωδεκανήσου, από την άλλη.

Με το δεδομένο της εισροής χρημάτων στον ΟΠΑΔ για την εξόφληση οφειλών των Φαρμακοποιών, συμφωνήθηκε να δοθεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα στο Ταμείο (έως το Πάσχα) να ετοιμάσει χρηματικά εντάλματα, ενώ οι Φαρμακοποιοί, μετά από έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου τους, ανέστειλαν προσωρινά τις κινητοποιήσεις τους.

Έτσι φάνηκε να δίνεται μια προσωρινή λύση, όσον αφορά τουλάχιστον στις υποχρεώσεις του ΟΠΑΔ προς τους φαρμακοποιούς, ενώ εξακολουθούν να παραμένουν απλήρωτες οι οφειλές προς τους ασφαλισμένους που έχουν καταθέσει δαπάνες (με άγνωστο βέβαια το πότε θα εξοφληθούν...)

Οι ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ με αγανάκτηση διαπιστώνουν ότι η κατάσταση της υγείας των ασφαλισμένων σε όλα τα ταμεία υγείας και πρόνοιας χειροτερεύει, και την ίδια στιγμή η κυβέρνηση φέρεται ως ο χειρότερος 'τζαμπατζής' της χώρας (και όχι οι πολίτες που αντιδρούν στα απανωτά χαράτσια που έχει επιβάλλει η αντιλαϊκή της πολιτική!). Είναι ενδεικτικό ότι από τον περασμένο Αύγουστο  --με τον νόμο περί «Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης»-- κόπηκαν περί τις 270 εξετάσεις και οι ασφαλισμένοι είναι αναγκασμένοι να τις πληρώνουν σε τιμές ιδιωτικού τομέα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η ζωή των ασφαλισμένων αφού δεν μπορούν να κάνουν εξαιρετικά σημαντικές εξετάσεις όπως καρκινικούς δείκτες, σπινθηρογραφήματα, μικροβιολογικές και καρδιολογικές εξετάσεις.!

Δηλώνουμε αμέριστη συμπαράσταση στους/τις ασφαλισμένους/ες όλων των ταμείων, οι οποίοι/ες υφίστανται οικονομική αφαίμαξη, τη στιγμή μάλιστα που έχουν προκαταβάλει, μέσω των κρατήσεων στους μισθούς τους, τις ασφαλιστικές και υγειονομικές εισφορές τους!

Καταγγέλλουμε την παρελκυστική και τυχοδιωκτική πολιτική της κυβέρνησης, η οποία με γραφειοκρατικά τερτίπια προσπαθεί να χτυπήσει τη Δημόσια Υγεία και να προωθήσει την ιδιωτικοποίησή της, σπρώχνοντας τους/τις ασφαλισμένους/ες στις πόρτες των επιχειρηματιών της Υγείας!

Καλούμε τις Τοπικές ΥΠΑΔ να δίνουν  ξεκάθαρες απαντήσεις για το ύψος των οφειλών και τους λόγους που τις δημιούργησαν και, εκτός των γιατρών  και φαρμακοποιών, να εξοφληθούν άμεσα και οι ασφαλισμένοι που έχουν υποβάλλει σχετικά δικαιολογητικά.

Ζητάμε από το Περιφερειακό Συμβούλιο να εκδώσει ψήφισμα διαμαρτυρίας, με το οποίο να απαιτεί τη συμμόρφωση της Πολιτείας με τις συνταγματικές επιταγές περί «σεβασμού της αξίας του ανθρώπου» (άρθρο 2) και περί «μέριμνας για την υγεία των πολιτών» (άρθρο 21, παρ. 3).

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter