Ο ΣΥΡΙΖΑ για τη στελέχωση των αστυνομικών υπηρεσιών Δωδεκανήσου και του νοσοκομείου Ρόδου

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους κ.κ. Υπουργούς

Προστασίας του Πολίτη

Πολιτισμού και Τουρισμού

-----------------

Θέμα: 260 κενές οργανικές θέσεις στις αστυνομικές υπηρεσίες του Ν. Δωδεκάνησου

Σύμφωνα με αναλυτικές και τεκμηριωμένες ανακοινώσεις και επιστολές της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Δωδεκανήσου υπάρχει σοβαρό ζήτημα υποστελέχωσης διαφόρων αστυνομικών υπηρεσιών του Νομού. Με βάση τις οργανικές θέσεις το προσωπικό που υπολείπεται φτάνει τα 260 άτομα. Επιπροσθέτως, το πρόβλημα επιτείνεται εξαιτίας του νησιωτικού χαρακτήρα του Νομού, γεγονός που αναγκάζει τους αστυνομικούς που επιφορτίζονται να ταξιδέψουν μεταξύ των νησιών του Νομού αλλά και στην ηπειρωτική Ελλάδα να απουσιάζουν πολλές ημέρες και να αφήνουν κενές τις θέσεις τους στις υπηρεσίες τους.

Ιδιαίτερες ελλείψεις παρατηρούνται σε αστυνομικές υπηρεσίες οι οποίες είναι υπεύθυνες για την διαχείριση των τουριστικών ροών στην ευρύτερη περιοχή, όπως είναι αυτές των επτά Αερολιμένων του Νομού εκ των οποίων τρεις είναι Διεθνείς καθώς και των έξι Λιμένων Πυλών Εισόδου. Στο σύνολο του Νομού καταγράφηκαν κατά μέσο όρο 8.500.000 αναχωρήσεις και αφίξεις τουριστών κατά τη θερινή περίοδο. Εκφράζονται μάλιστα φόβοι ότι ενόψει της φετινής τουριστικής περιόδου, η οποία έχει χαρακτηριστεί και ιδιαίτερα κρίσιμη για την γενικότερη πορεία της ελληνικής οικονομίας, θα παρατηρηθούν ελλείψεις, με ορατό αποτέλεσμα το ενδεχόμενο αδυναμίας εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού.

Η ίδια η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Δωδεκανήσου δηλώνει ότι για την επερχόμενη τουριστική περίοδο δεν μπορεί να εγγυηθεί με βεβαιότητα για τη βέλτιστη ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών εξαιτίας των ελλείψεων.

Με βάση τα παραπάνω,

ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί

Προτίθενται να προβούν σε άμεσες ενέργειες ούτως ώστε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης των αστυνομικών υπηρεσιών του Νομού Δωδεκανήσου;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Θοδωρής Δρίτσας

Α΄ Πειραιά & Νησιών

Μιχάλης Κριτσωτάκης

Ηρακλείου

Βασίλης Μουλόπουλος

Επικρατείας

Δημήτρης Παπαδημούλης

Β΄ Αθηνών

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

11.04.2011

Προς τον κ. Υπουργό

Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Θέμα: «Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Γ.Ν. Ρόδου λόγω υποστελέχωσης»

Το Γ.Ν.Ρόδου κηρύχθηκε και πάλι, για δεύτερη φορά το 2011, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η πολιτική αδιαφορία της Κυβέρνησης  δεν μπορεί πια να καλυφθεί από την φιλοτιμία και την υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Ρόδου με τα εξοντωτικά ωράρια και την υπερεντατικοποίηση της εργασίας. Στο νοσοκομείο εργάζεται κατά πολύ μικρότερος αριθμός από αυτόν που κανονικά χρειάζεται για να λειτουργήσει ομαλά. Εκκρεμούν χιλιάδες ρεπό και μέρες άδειας. Οι εργαζόμενοι έχουν πλέον ξεπεράσει τα ανθρώπινα όρια αντοχής.

Οι καταγγελίες του Συλλόγου Εργαζομένων του Γ. Ν. Ρόδου, ότι δεν είχε υλοποιηθεί καμία ενίσχυση του Νοσοκομείου με νοσηλευτικό ούτε παραϊατρικό προσωπικό, και η εξώδικη δήλωση που είχαν αποστείλει στους αρμόδιους φορείς, θέτοντας τους προ των ευθυνών τους για ό,τι επρόκειτο να γίνει στο εξής στο Νοσοκομείο δεν ελήφθησαν υπόψη.

Η μία κλινική παραλύει μετά την άλλη, οι γιατροί «αναγκάζονται» να προβαίνουν επανειλημμένως σε επίσχεση εργασίας, ενώ υπάρχουν πλέον σοβαροί κίνδυνοι και για την υγεία των πολιτών.

Είναι παραπάνω από επιτακτική η ανάγκη για στελέχωση με το αναγκαίο ανθρώπινο δυναμικό και η αναγνώριση για την αναγκαία νομοθετική πράξη μετάβασης στην κατηγορία της Ζώνης Γ από τη Ζώνη Β, του Γ.Ν.Ρ. για την ασφαλή λειτουργία του, αναγνωρίζοντας τη νησιωτική ιδιαιτερότητά του προτού οδηγηθεί το Γ.Ν.Ρόδου στην πλήρη κατάρρευση.

Κατόπιν τούτων ερωτάσθε κε Υπουργέ:

1. Σε ποιες ακριβώς ενέργειες θα προβείτε, και εντός ποιου χρονοδιαγράμματος, προκειμένου να στελεχωθεί το Γ.Ν. Ρόδου με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και να δοθεί έτσι λύση στο χρόνιο πρόβλημα της υποστελέχωσης του Νοσοκομείου;

2. Προτίθεστε να επανεξετάσετε το θέμα της μεταφοράς του νοσοκομείου και να το επαναφέρετε στην προηγούμενη κατάσταση της ζώνης Γ;

Ο ερωτών Βουλευτής

Κριτσωτάκης Μιχάλης

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter