Νεκταρία Σκαλέρη: με αφορμή τη Λαϊκή Συνέλευση στο Μαστιχάρι

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Νεκταρία Σκαλέρη: με αφορμή τη Λαϊκή Συνέλευση στο Μαστιχάρι

Αγαπητοί Συμπατριώτες,

Με αφορμή τη Λαϊκή Συνέλευση στο Μαστιχάρι, που αναγκάστηκε να καλέσει η Δημοτική Αρχή έπειτα από την πίεση του κόσμου αλλά και την απαίτηση της παράταξής μας, θέλω να μοιραστώ μαζί σας όσα αποκόμισα προσωπικά:

1. Ενώ έχουν περάσει μήνες συζητήσεων και οι πρώτοι επισκέπτες βρίσκονται στο νησί, εκκρεμεί ακόμη η περίφημη 11η υπογραφή για τη νόμιμη αποκομιδή των φυκιών. Εντωμεταξύ αυτά στοιβάζονται και το πρόβλημα παίρνει κάθε μέρα μεγαλύτερες διαστάσεις. Είναι ανάγκη η διαδικασία αποκομιδής να ξεκινήσει άμεσα. Δεν υπάρχουν πλέον χρονικά περιθώρια.

2. Άκουσα με έκπληξη τον Αντιδήμαρχο κ. Νικηταρά να μας εγκαλεί ότι ούτε λίγο - ούτε πολύ αναλωνόμαστε σε συζητήσεις για κάδους απορριμμάτων όταν θα έπρεπε να συζητάμε για ουσιαστική εκμετάλλευση της παραλίας μας που ενδείκνυται για Α.Μ.Ε.Α.! Κύριε Αντιδήμαρχε των Τεχνικών Υπηρεσιών, αν δεν φτιαχτούν οι δρόμοι, αν δεν κατασκευαστούν πεζοδρόμια και δεν ηλεκτροφωτιστούν, αν δεν υπάρχουν γιατροί και δεν λειτουργήσει το Κέντρο Υγείας της Αντιμάχειας, αν δεν γίνει ουσιαστική μέτρηση όλων των ρυπογόνων δραστηριοτήτων που βρίσκονται στην Κοινότητά μας (Δ.Ε.Η., καύσιμα, Χ.Υ.Τ.Α., αεροδρόμιο, άτυπη βιοτεχνική ζώνη, κτλ.) ώστε να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα, δεν θα χρειάζεται να ψάξετε μακριά για Α.Μ.Ε.Α. Θα είμαστε εμείς οι ίδιοι Α.Μ.Ε.Α.!

3. Σχετικά με το όσα προσπάθησε να μαζέψει η κ. Ρούφα έχω να απαντήσω πολύ απλά: Με τη συνένωση σε έναν Δήμο, ο πρώην Δήμος Ηρακλειδών παρέδωσε ένα ταμείο, αν όχι ισχυρό, τουλάχιστον υγιές. Παρέδωσε τεράστια ακίνητη περιουσία. Παρέδωσε έτοιμες και υγιείς επιχειρήσεις όπως ΒΙ.ΜΕΛ., Α.Ν.Ε.Μ., Α.Τ.Ε.Κ.Α., κτλ. Παρέδωσε έναν ολόκληρο στόλο μηχανημάτων σε άριστη κατάσταση. Δυστυχώς και ενώ παραδώσαμε όλα τα παραπάνω αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή παρακαλάμε στην κυριολεξία να αποδεσμευτούν επιτέλους από συγκεκριμένα χωριά ή απ' τον Χ.Υ.Τ.Α. και να έρθουν στο χωριό μας ώστε να προετοιμαστούμε στοιχειωδώς για την τουριστική περίοδο.

4. Σχετικά με την πρόταση του κ. Φάκου: Επιτρέψτε μου να διατηρώ επιφύλαξη. Φοβάμαι αυτό που μπορεί να κρύβει η πρόταση για τη σύνδεση μας με το ΒΙΟ.ΚΑ. και για το ποσό με το οποίο θα επιβαρύνεται μέχρι τότε ο συγχωριανός μου.

Δυστυχώς για μας, κύριοι της Δημοτικής Αρχής ψηφίσατε εντελώς αβασάνιστα ως εκτελεστέα έργα για το 2011 στο Μαστιχάρι τον ηλεκτροφωτισμό του παραλιακού πεζόδρομου (οι 50.000 € δεν θα φτάσουν ούτε για λάμπες) και την ασφαλτόστρωση ενός δρόμου. Τι ζήτησαν οι Μαστιχαριώτες; Ούτε κλειστά γυμναστήρια αλλά και ούτε αίθουσες πολλαπλών χρήσεων. Τα αυτονόητα ζήτησαν. Για αυτό μην κατηγορείτε εμάς για 'τοπικισμό και στενή αντίληψη'. Δε ζητάμε ειδική μεταχείριση, απαιτούμε ίση μεταχείριση.

Μετά τιμής,

Νεκταρία Σκαλέρη

Σύμβουλος της Τοπικής Κοινότητας Αντιμάχειας με τη Δημοτική Παράταξη Ανθρώπινη Κως

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter