Επιστολή Γ. Φουντωτού προς τον Δήμαρχο για Οφειλές Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Δύναμη Αλλαγής

Κως 03.05. 2011

Θέμα: Οφειλές Δημοτικών & Τοπικών Συμβούλων στο Δήμο Κω

Κύριε Δήμαρχε,

Σε συνέχεια της απογραφής όπως αυτή έχει συνταχθεί από την Επιτροπή Απογραφής και ψηφιστεί από το Δ.Σ (κατά πλειοψηφία), προκύπτει ότι υπάρχουν εκλεγμένοι Δημοτικοί & Τοπικοί της Παράταξης σας οι οποίοι έχουν βεβαιωμένες οφειλές στο Δήμο της Κω κατά την πρώτη ημέρα εγκατάστασης της νέας Δημοτικής Αρχής.

Όπως γνωρίζετε, σύμφωνα με το άρθρο 15 του Ν.3852/2010 απαγορεύεται να κατέχουν θέση Δημοτικού ή Τοπικού Συμβούλου όσοι έχουν βεβαιωμένες οφειλές στο Δήμο, εκτός και αν τακτοποιήσουν τις οφειλές τους πριν την ημερομηνία ανάληψης των καθηκόντων τους.

Επειδή όπως αντιλαμβάνεστε το θέμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό, σας καλούμε όπως μας ενημερώσετε εγγράφως:

1. ποιοι από τους Δημοτικούς και τους τοπικούς σας συμβούλους είχαν οφειλές προς το Δήμο κατά την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων τους, είτε ατομικά είτε ως πρόεδροι, διαχειριστές ή μέλη νομικών προσώπων στα οποία συμμετέχουν είτε ως κληρονόμοι αποθανόντων,

2. αν έχουν τακτοποιήσει σύμφωνα με τη νομοθεσία και εντός των προθεσμιών τις οφειλές αυτές, ή αν έχουν δημιουργηθεί και νέες,

σε διαφορετική περίπτωση (αν δηλαδή δεν έχουν ακολουθηθεί οι νόμιμες διαδικασίες) σας καλούμε να πράξετε τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία σε τέτοιες περιπτώσεις.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων εν αναμονή της απάντησής σας.

Με τιμή,

ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΟΥΝΤΩΤΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter