Οι Πολίτες κόντρα στον Καιρό για το "Κάλεσμα Γενικού Ξεσηκωμού" του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Σύρου

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Πολίτες Κόντρα στον Καιρό

Η περιφερειακή παράταξη "Πολίτες Κόντρα στον Καιρό" ανταποκρινόμενη στο "Κάλεσμα Γενικού Ξεσηκωμού" του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Σύρου, συμμετείχε στη σημερινή τους κινητοποίηση, εκπροσωπούμενη από τον περιφερειακό σύμβουλο Παύλο Χρυσαφίδη, ο οποίος και απηύθυνε τον παρακάτω χαιρετισμό:

"H περιφερειακή παράταξη "Πολίτες Κόντρα στον Καιρό" χαιρετίζει την αποφασιστικότητα και μαχητικότητα του Σωματείου αλλά και όλων των συνταξιούχων. Είναι πέρα για πέρα αληθινό και σοβαρό το πρόβλημα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι και είναι δίκαιη η οργή και η αγανάκτηση τους για τις πενιχρές συντάξεις που παίρνουν και τις περικοπές που έχει κάνει η κυβέρνηση.

Οι περικοπές στις συντάξεις, τα επιδόματα, τις παροχές, τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, η υποβάθμιση της υγείας, αφού δεν υπάρχουν γιατροί, η εμπορευματοποίηση της υγείας, το χαράτσι των 5 ευρώ που έχουν επιβάλει στα νοσοκομεία, οι ανατιμήσεις τροφίμων και αγαθών, την ώρα που οι συντάξεις όλο και εξατμίζονται, έχουν οδηγήσει τους συνταξιούχους σε απόγνωση.

Ειδικά για το Νοσοκομείο της Σύρου, ας μην ξεχνούν οι τοπικοί άρχοντες -Δήμαρχος, Περιφερειάρχης, Επίσκοποι- ότι υπάρχει ενεργό κληροδότημα -το Βαρδάκειο- με περιουσία εκατομμυρίων ευρώ. Μέρος των τόκων θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα των 5 ευρώ σε όσους εξαναγκάζονται να το πληρώνουν. Είναι ντροπή για την Δημοκρατία μας να συμπεριφέρεται έτσι στους απόμαχους της ζωής που μετά από χρόνων σκληρή δουλειά βλέπουν σήμερα όσα πλήρωσαν, και πλήρωσαν πολλά, να έχουν εξαφανισθεί από τα ταμεία τους εξαιτίας λανθασμένων πολιτικών επιλογών.

Το κράτος να γίνει συμπαραστάτης στην αγωνία των συνταξιούχων και να επιστρέψει στα ταμεία όσα έκλεψε τα τελευταία 60 χρόνια (υπολογίζονται σε 80 δισ). Οι συνταξιούχοι, αλλά και όλος ο Ελληνικός Λαός δεν επαιτούν αλλά απαιτούν τα συνταγματικά τους δικαιώματα.

Εργασία για όλους και μετά σύνταξη σε όλους Μόρφωση, Περίθαλψη και Υγεία, υψηλής ποιότητας, δωρεάν για όλους.

Σας υποσχόμαστε ότι θα μας έχετε συμπαραστάτες στους δίκαιους αγώνες σας τόσο με παρεμβάσεις μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο όσο και με ιδέες για εξεύρεση λύσεων στα προβλήματά σας."

5/5/2011

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter