Συμπαράταξη Ελπίδας: Ευθύνη του ΛΤΔ να φροντίσει για την άρτια εμφάνιση των λιμανιών μας

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

3

Για την διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου Κω.

Ευθύνη του ΛΤΔ να φροντίσει για την άρτια εμφάνιση των λιμανιών μας

Πολλές φορές έχουμε γράψει ΑΡΝΗΤΙΚΑ για το Λιμενικό Ταμείο.

Έχουμε να κάνουμε με την διαχείριση ενός σημαντικού πόρου του τόπου μας και των γειτονικών μας νησιών. Η κατάσταση όμως των λιμανιών μας (Κως, Κέφαλος, Καρδάμαινα, Νίσυρος, Αστυπάλαια) είναι κακή σε επίπεδο οργάνωσης, καθαριότητας και παροχής υπηρεσιών.

Οι μεγάλοι αδιάθετοι πόροι (2 εκ ευρώ) δεν δικαιολογούν την υπάρχουσα κατάσταση.

Η προοπτική κρατικής παρέμβασης για την πώληση του ΛΤΔ συζητείται. Ένας τρόπος για να αιτιολογηθεί η ιδιωτικοποίηση του είναι η αναποτελεσματικότητα και η απραξία στην διαχείριση του. Η εξέλιξη αυτή γίνεται αναπόφευκτη όταν η υπάρχουσα κατάσταση περιμένει για χρόνια κακή. Κάτι αυτό θα είναι μια απώλεια δημοτικών πόρων σε πολύ δύσκολες εποχές.

Θέτουμε μερικά ερωτήματα:

1

1. στις 15-12-10 ρωτούσαμε για η πλωτή εξέδρα πρόσδεσης των αλιευτικών σκαφών των ερασιτεχνών στο λιμάνι της πόλης μας (Μανδράκι) που έχει υποστεί ζημιές από την απουσία συντήρησης λογω της καταπόνησης από μια θαλασσοταραχή. Μας απήντησαν τότε ότι όλα είναι σε εξέλιξη (για τις 2 πλωτές προβλήτες είχε κατατεθεί αίτηση α.π. 955/29-9-10 στην αρχαιολογική υπηρεσία, στο Υπ. Ανταγωνιστικότητας με α.π. 580/8-6-10 και στο ΓΕΝ με α.π. 511/ 25-5-10 και στην ΠΛΟΚΑΤ ΑΕΒΕ αίτηση επισκευής). Η κατάσταση 5 μήνες μετά, παραμένει η ίδια.

Πότε θα επισκευαστεί;

2

2. Η παρουσία των ψαροκάικων, των ψαράδων και της ψαραγοράς στο λιμάνι μας είναι μια σπουδαία κοινωνική λειτουργία. Τι θα κόστιζε στα αδιάθετα υπόλοιπα του ΛΤΔ η αγορά ομοιομόρφων λυόμενων-κινητών πάγκων πώλησης της ημερησίας ιχθυοπαραγωγής που θα δίνονταν στους ψαράδες, έτσι ώστε να υπάρχει μια αισθητική και λειτουργική λύση, σε αντικατάσταση της σημερινής πρόχειρης τοποθέτησης μόνιμων πάγκων ανάγκης που δεν είναι το καλύτερο για την εμφάνιση του λιμανιού μας; Μια εικόνα στο λιμάνι μικρού νησιού που μπορεί και πρέπει να προβάλλεται ως στοιχείο ταυτότητας της τοπικής μας κοινωνίας, κι αυτό απαιτεί σχεδιασμό και εφαρμογή μιας ορθολογικής λύσης με ευθύνη του ΛΤΔ.

3. Έχει δημιουργηθεί ένα θέμα στο λιμάνι με εργαζόμενους που απασχολούνται στην υπηρεσία ασφάλειας και δεν έχουν πληρωθεί για 4 μήνες. Από το λιμενικό ταμείο τους λένε κάποιες αιτιολογήσεις (επίτροπος κτλ.) αλλά το πρόβλημα δεν λύνεται με απλή αναμονή. Πως και πότε θα λυθεί το ζήτημα;

Συμπαράταξη Ελπίδας

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter