ΣΥΡΙΖΑ Ν. Δωδεκανήσου: «υπάρχει μόνο άμεση ανάγκη αλλαγής πολιτικής»

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Δεν υπάρχει μεσοπρόθεσμη προοπτική, υπάρχει μόνο άμεση ανάγκη αλλαγής πολιτικής»

Με αφορμή την έλευση του Υπουργού- Μεσίτη της Κυβέρνησης του Μνημονίου κ. Χ. Παμπούκη στο νησί της Ρόδου, έχουμε να παρατηρήσουμε τα ακόλουθα:

1. Ο κ. Υπουργός έρχεται για να ενημερώσει την κοινωνία του νησιού για το μεσοπρόθεσμό πρόγραμμα που ετοιμάζει η κυβέρνηση για να εξυπηρετήσει το ντόπιο και διεθνές κεφάλαιο εις βάρος και πάλι του Ελληνικού Λαού σε εφαρμογή των εντολών που έλαβε ο πρωθυπουργός της χώρας από τους ιδιότυπους κατακτητές της χώρας. Το πρόγραμμα αυτό, όπως και η υπόλοιπη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης δεν είναι τίποτα λιγότερο από την επιβολή περισσότερων δεινών για τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους, τους νέους και τους άνεργους της χώρας. Στην ουσία η κυβέρνηση επιχειρεί να επιβάλει ρυθμίσεις που θα επιβάλλουν νομοθετικά τον εργασιακό Μεσαίωνα προκειμένου και να συνεισφέρουν στο σκοπό της δημιουργίας μιας Ευρώπης στυγνής οικονομικής εκμετάλλευσης, δυστυχίας, μια Ευρώπη χωρίς κοινωνική προστασία, χωρίς δικαιώματα, χωρίς δημοκρατία.

2. Ταυτόχρονα ο κ. Υπουργός θα ανακοινώσει επίσημα την υπαγωγή της παραλίας Τσαμπίκας στις διαδικασίες fast track. Με λίγα λόγια θα μας ανακοινώσει το ξεπούλημα μιας παραλίας ιδιαίτερου φυσικού κάλλους σε επενδυτές που θα φυτέψουν στην παραλία ξενοδοχειακές μονάδες καταστρέφοντας έναν από τους ελάχιστους αδόμητους χώρους του νησιού. Αλήθεια κ. Υπουργέ τόσο γρήγορα ξεχάστηκαν οι δεσμεύσεις για χωροταξικό σχεδιασμό, για ανάπτυξη με κανόνες και όρους, για διαχειριστικές μελέτες προστατευόμενων περιοχών; Αυτή είναι η πράσινη και ήπια ανάπτυξη που μας λέγατε προεκλογικά; Μιά τέτοια εξέλιξη θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση το περιβάλλον και τους φυσικούς πόρους της Ρόδου, ενώ θα κάνει ακόμα πιό δύσκολη την επιβίωση δεκάδων τουριστικών επιχειρήσεων. Τονίζει οτι ανεξάρτητα από τις επί μέρους απόψεις κανείς δεν πρέπει να δεχθεί τετελεσμένα. Είναι καιρός η Αυτοδιοίκηση και οι φορείς του τόπου να ορθώσουν το ανάστημά τους και να πούν: ΩΣ ΕΔΩ! ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.

Η πολιτική που σήμερα ήρθε να μας εξαγγείλει ο κ. Υπουργός είναι επικύνδυνη για τον τόπο και τους εργαζόμενους και δεν έχει καμία απολύτως δημοκρατική νομιμοποίηση.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους, τους ανέργους και τους νέους να αντισταθούν στις σχεδιαζόμενες πολιτικές, να απαιτήσουν την αλλαγή πολιτικής στον τόπο μας, μια πολιτική που δεν μπορεί να εφαρμοστεί από τους τον ξοφλημένο δικομματισμό και τους εκπροσώπους του.

Αυτό που πρέπει να γίνει σήμερα, είναι μια ριζική αλλαγή πολιτικής. Είναι η επιθετική αναδιαπραγμάτευση του χρέους της χώρας, με διαγραφή ενός μεγάλου μέρους της. Είναι μια πολιτική που θα θέσει υπό δημόσιο έλεγχο στις τράπεζες, τις οποίες ούτως η άλλως έχουμε διπλοπληρώσει και τριπλοπληρώσει. Είναι μια πολιτική που θα λειτουργήσει τον δημόσιο τομέα ως ατμομηχανή της ανάπτυξης και της αναδιανομής του πλούτου, αντί να τον ξεπουλάει φτηνά για πρόσκαιρα έσοδα. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να στραφούμε σε μια νέα πολιτική ανάπτυξης, με αναδιανομή του πλούτου. Είναι να διασφαλίσουμε την σταθερή και μόνιμη απασχόληση, να υιοθετήσουμε μια πολιτική που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των ανθρώπων, όχι στις ανάγκες δέκα, ή εκατό ισχυρών επιχειρηματικών ομίλων. Η προοπτική αυτή είναι ρεαλιστική. Είναι εδώ μπροστά μας !!

Το Γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νοτίου Δωδεκανήσου

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter