Νίκος Μυλωνάς: Υπόμνημα για το σημερινό δ.σ. του ΕΦΤ

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

1

1. Το σημαντικότερο θέμα του σημερινού δ.σ. είναι η λήψη απόφασης για την πληροφόρηση και την εξυπηρέτηση των επισκεπτών στην Κω οργάνωση-λειτουργία-ενημερωτικό υλικό. Υπάρχει η πρόταση του κ. Σοφού που προσεγγίζει το θέμα με την ιδιότητα του στελέχους του ΕΦΤ και την αποδεχόμαστε γιατί απλά δεν έχουμε άλλη πρόταση.

Το πρόβλημα όμως δεν είναι η απόφαση για την υλοποίηση της πρότασης, αλλά η κοστολόγηση της, ο προγραμματισμός της άμεσης υλοποίησης της και ο μηχανισμός έλεγχου για την εφαρμογή των προτεινομένων.

Με άλλα λόγια λείπει η πολιτική στήριξη της πρότασης!

2. Εμείς δεν συμφωνούμε με τα ταξίδια του ΕΦΤ ή του ΔΟΤ στις ανά τον κόσμο εκθέσεις τουρισμού όσο θα εξακολουθεί να υπάρχει το πασιφανές κενό στην οργάνωση της πληροφόρησης, στην λειτουργία των κέντρων πληροφόρησης και στην ποιότητα του ενημερωτικού υλικού που διατίθεται στους επισκέπτες του νησιού μας. Και υπάρχει ΜΕΓΑΛΟ κενό και στην πόλη και στους οικισμούς του νησιού μας. Η συμμετοχή στις τουριστικές εκθέσεις, για τις οποίες σπαταλιέται δημοτικό χρήμα και εργασία είναι δουλειά του κράτους, του υπουργείου, του ΕΟΤ, των επιχειρήσεων και των επαγγελματικών φορέων του τουρισμού.

Δουλειά του ΕΦΤ είναι να βλέπει τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματα του τουριστικού μας προϊόντος, να αξιολογεί και να προτείνει πολιτικές που καθιστούν την Κω ανταγωνιστικό προορισμό φιλοξενίας του τουριστικού ρεύματος. Γι αυτό το σκοπό θα ήταν αναγκαίο να έχει στα συρτάρια του συγκεκριμένες μελέτες. Αυτά πρέπει να προγραμματίσουμε και να χρηματοδοτήσουμε, αφήνοντας κατά μέρος τα ταξίδια. Επί πλέον δουλειά του ΕΦΤ είναι η συνεργασία με τον Δήμο ώστε να παρέχονται άρτιες υπηρεσίες: καθαριότητας, φωτισμού, κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, χρήσεων γης, ηχορύπανσης, νομιμότητας λειτουργίας καταστημάτων, ενημέρωσης, κοινόχρηστοι χώροι, οδικό δίκτυο, κλπ. κλπ (77 νέες αρμοδιότητες!) ώστε να μην δυσφημίζεται το τοπικό τουριστικό προϊόν.

3. Για την φωτεινή περίοδο:

---Προτείνουμε και ζητούμε την άμεση αλλαγή του χώρου παροχής πληροφοριών που είναι κάτω από την είσοδο του δημαρχείου θεωρώντας τον χώρο ακατάλληλο ως πολύ μικρό και μη λειτουργικό. Στους οικισμούς δεν αρκεί να δημιουργήσουμε χώρους πληροφόρησης στους παραλιακούς. Στο Ασφενδιου, στο Πυλί και στην Αντιμαχεια και εκεί χρειάζονται χώροι πληροφόρησης και ειδικό πληροφοριακό υλικό τοπικού ενδιαφέροντος.

---Προτείνουμε και ζητούμε την άμεση βελτίωση στη οδοσήμανση που δεν είναι καλή και είναι αρμοδιότητα του Δήμου μας.

---Προτείνουμε την άμεση αλλαγή στο τελετουργικό των πολιτικών γάμων που γίνονται στο νησί μας. Το ΑΚΤΑΙΟΝ-JELSOMINO θα μπορούσε να φιλοξενεί αυτή η κοινωνική εκδήλωση με όρους αξιώσεων.

--- Τέλος προτείνουμε να δούμε τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού σε όλο το νησί σε συνεργασία με την αρμόδια δημοτική επιχείρηση πολιτισμού και αθλητισμού.

Για την Συμπαράταξη Ελπίδας, Νίκος Μυλωνάς

(μέλος δ.σ. ΕΦΤ)

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter