Συνάντηση Κιλιμάτου με την Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

1

Κατ' ιδίαν συνάντηση, με την Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, είχε την Τετάρτη στην Αθήνα ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΚ και υπεύθυνος ενεργειακής πολιτικής και ανακύκλωσης για το Δήμο της Κω κ. Νίκος Κιλιμάτος στο περιθώριο της ημερίδας «Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ – ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΟΔΗΓΙΑ 98/2008 ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ».

Το ΥΠΕΚΑ, στο πλαίσιο της διαβούλευσης για την Οδηγία-Πλαίσιο για τη Διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων 98/2008, η οποία υλοποιεί την Ευρωπαϊκή Στρατηγική για μια Κοινωνία Ανακύκλωσης, οργάνωσε την ημερίδα, με στόχο:

Να παρουσιαστούν καλές πρακτικές ανακύκλωσης & μείωσης αποβλήτων από τον ευρωπαϊκό χώρο.

Να παρουσιαστούν παραδείγματα ολοκληρωμένης διαχείρισης στερεών αποβλήτων, και

Να αποτυπωθούν οι θέσεις των βασικών κοινωνικών εταίρων σε σχέση με την οδηγία 98/2008.

Η Δημοτική Αρχή συνεπής στις δεσμεύσεις της προχωράει με ταχείς ρυθμούς στην ριζική αλλαγή της υφιστάμενης κατάστασης στο νησί σε σχέση με τα απόβλητα.

Το πρώτο βήμα έγινε με την εξοικονόμηση ετησίως άνω των 500.000€ από την τραγική, από οικονομικής πλευράς, λειτουργία του ΧΥΤΑ, ποσό που μπορεί να επενδυθεί στην ανάπτυξη ενός σύγχρονου ολοκληρωμένου συστήματος διαλογής και επεξεργασίας των στερεών αποβλήτων.

2

Ο μεγάλος στόχος αυτού του νέου εγχειρήματος είναι η διαλογή των στερεών αποβλήτων στην πηγή, διαδικασία που θα καθορίσει και το νέο τρόπο χρέωσης των τελών καθαριότητας.

Σε συνέχεια αυτών των πρωτοβουλιών στις 12 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί, το πιθανότερο με την παρουσία της Υπουργού κας Μπιρμπίλη, συνάντηση εργασίας με παροχείς συστημάτων διαλογής και επεξεργασίας όλων των ανακυκλώσιμων υλικών, με στόχο την όσο το δυνατόν ταχύτερη σύνταξη της απαραίτητης οικονομοτεχνικής μελέτης.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter