Ανοικτή επιστολή Χρυσόγελου προς Μαχαιρίδη

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Οικολογικός Άνεμος

Ανοικτή επιστολή του Ν. Χρυσόγελου προς τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ Γ. Μαχαιρίδη

Η σωστή λειτουργία του Π.Σ είναι ευθύνη όλων μας

Αγαπητέ κ. Περιφερειάρχη,

Σας έχουμε κατ' επανάληψη ως παράταξη καταθέσει, και φαντάζομαι ότι το ίδιο συμβαίνει και με τις άλλες παρατάξεις, διάφορες επερωτήσεις για κρίσιμα θέματα που αφορούν τους πολίτες του Ν. Αιγαίου. Σας έχουμε επίσης ζητήσει να καταθέσετε στο σώμα έγγραφα που αφορούν υπηρεσίες της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου1. Στις επερωτήσεις αυτές δεν απαντήσατε ούτε γραπτά ούτε προφορικά στο ΠΣ και φυσικά δεν εξηγήσατε ποτέ τους λόγους για τους οποίους δεν το κάνατε.

Σύμφωνα με τα άρθρα 13 και 16 του Σχεδίου Κανονισμού του Περιφερειακού Συμβουλίου είστε υποχρεωμένος να απαντάτε στις επερωτήσεις των Περιφερειακών Συμβούλων στην αρχή κάθε συνεδρίασης ενώ σύμφωνα με το άρθρο 8 το ΠΣ πρέπει να λαμβάνει γνώση κρίσιμων εγγράφων για την άσκηση των αρμοδιοτήτων του. Επομένως υπάρχουν τόσο ουσιαστικοί όσο και τυπικοί λόγοι για τους οποίους ζητάμε να απαντάτε στις επερωτήσεις και να μας καταθέτετε σχετικά έγγραφα.

Μπορούμε να κατανοήσουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η αιρετή πλέον Περιφέρεια Ν. Αιγαίου. Θα μπορούσαμε να καταλάβουμε, επίσης, και για ένα αρχικό διάστημα τις όποιες καθυστερήσεις στην διεκπεραίωση των απαντήσεων ή τις όποιες ασάφειες στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας. Όμως πλέον μπαίνουμε στον 6ο μήνα από την έναρξη λειτουργίας του θεσμού. Μοναδικός μας σκοπός είναι να βοηθήσουμε στον πολιτικό διάλογο αλλά και στην επίλυση προβλημάτων. Αυτό ασφαλώς φαίνεται και από τη συνεισφορά μας σε επίπεδο προτάσεων προς το Π.Σ.

Όμως αυτό που δεν μπορούμε να καταλάβουμε είναι η περιφρόνηση των θεσμών και ειδικά του ρόλου των μειοψηφιών στο Π.Σ. Η στάση σας αυτή δεν βλάπτει εμάς, βλάπτει τη συνολική λειτουργία του Π.Σ, αφού δεν δίνει τη δυνατότητα να συζητιούνται σοβαρά θέματα που απασχολούν όλους τους πολίτες του Ν. Αιγαίου. Τους πολίτες του Ν. Αιγαίου δεν τους εκπροσωπεί μόνο η πλειοψηφία αλλά και οι υπόλοιπες παρατάξεις, ενώ ο νομοθέτης διασφαλίζει ξεκάθαρα τη διαδικασία δημοκρατικού ελέγχου και τα δικαιώματα της μειοψηφίας.

Καταθέτουμε δύο νέες επερωτήσεις2 για το επόμενο Π.Σ. στις οποίες θέλουμε να μας απαντήσετε κατά τη διάρκεια του επόμενου Π.Σ. Επίσης περιμένουμε απαντήσεις και στις προηγούμενες επερωτήσεις και ερωτήσεις μας, καθώς όλες αφορούν σοβαρά θέματα της Περιφέρειας.

Πιστεύοντας ότι η μέχρι στιγμής στάση σας οφείλεται σε λόγους που έχουν σχέση με τις δυσχέρειες και δυσκολίες της πρώτης περιόδου σύστασης της αιρετής Περιφέρειας και όχι με άρνησή σας να δεχτείτε τους κανόνες και κανονισμούς μιας δημοκρατικής λειτουργίας του Π.Σ, αναμένουμε την όσο το δυνατόν πιο σύντομη ανταπόκρισή σας. Εμείς από την πλευρά μας θα επιμείνουμε στην εφαρμογή του κανονισμού λειτουργίας του Π.Σ αλλά και στη τήρηση στοιχειωδών προβλέψεων των δημοκρατικών θεσμών.

Με εκτίμηση

Ν. Χρυσόγελος

Επικεφαλής της παράταξης Οικολογικός Άνεμος Ν. Αιγαίου

Γραμματέας του Π.Σ Ν. Αιγαίου

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter