Νίκος Μυλωνάς: βελτίωση των τελετών πολιτικών γάμων των επισκεπτών του νησιού μας

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Προς ΔΣ του Ε.Φ.Τ.

Θέμα: βελτίωση των τελετών πολιτικών γάμων των επισκεπτών του νησιού μας

Συνάδελφοι,

Στην Κω τελούνται βάση των στοιχείων του ληξιαρχείου περίπου 350-400 γάμοι Ευρωπαίων πολιτών και οι περισσότεροι γίνονται σε μία μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα.

Ο κύκλος εργασιών είναι σημαντικός. Κάθε τραπέζι του γάμου κοστίζει από 600€ μέχρι 1200€, οι καλεσμένοι σε αυτούς τους γάμους είναι περίπου 25-40 άτομα, που θα μπορούσαν και να διαμείνουν και σε ξενοδοχεία πόλης ή των οικισμών του Δήμου μας.

Οι τάσεις σε αυτόν τον τομέα είναι αυξητικές και στο χέρι μας είναι όλοι μαζί να αναβαθμίσουμε τις υπηρεσίες μας. Η αναβάθμιση είναι υποχρεωτική και απαιτούνται αλλαγές.

Σας έχουμε ξαναζητήσει εγγράφως:

Α) Να οριστούν τόποι τέλεσης των γάμων εκτός από το δημαρχείο και σε εξωτερικά σημεία τα οποία να είναι τοποθεσίες που αναδεικνύουν τις ομορφιές της ΚΩ , π.χ καστρί, Zια, παραδοσιακό σπίτι στην ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑ , Πλάτανος και άλλες τοποθεσίες εξαίρετου φυσικού κάλλους της Κω.

Β) Να γίνονται οι τελετές γάμου στην αίθουσα της ΚΕΑΣ πρώην ΔΟΤ μετά από διαμόρφωση της

Γ) Να αποτρέψει ο δήμος την εμπορευματοποίηση των τελετών από τους μη έχοντες την άδεια να οργανώνουν γάμους. Έχουμε ανάγκη από τον καλώς εννοούμενο ανταγωνισμό των επαγγελματιών του χώρου, ώστε να μην εκφυλλιστεί η παροχή υπηρεσιών προς τους πελάτες και χαθεί ένα τμήμα της διευρυνόμενης αυτής αγοράς στον χώρο του Αιγαίου.

Δ) Να υπάρχει ενιαία τιμή για το παράβολο τέλεσης γάμου σε όλο το νησί. Προτείνουμε ένα συμβολικό ποσό που θα πηγαίνει για τον καλλωπισμό των αιθουσών και των χώρων του δήμου όπου θα τελούνται οι γάμοι.

E) Ίδια φροντίδα απαιτείται και για την Νίσυρο

Ν. Μυλωνάς (μελος ΔΣ ΕΦΤ)

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter