Οι Οικολόγοι Πράσινοι για το αυριανό ATHENS PRIDE 2011

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Οικολόγοι Πράσινοι

Σάββατο 4 Ιουνίου:

ATHENS PRIDE 2011 – «ΦΙΛΑ ΜΕ ΠΑΝΤΟΥ»

Οι Οικολόγοι Πράσινοι συμμετέχουμε και φέτος στις εκδηλώσεις του ATHENS PRIDE που διοργανώνεται το Σάββατο 4/6/2011 στην πλατεία Κλαυθμώνος με κεντρικό σύνθημα: "Φίλα με παντού". Θα είμαστε μαζί με τους/τις συμπολίτες μας στην Πλατεία Κλαυθμώνος και θα συμμετέχουμε στην παρέλαση στις 6.00 μ.μ, γιορτάζοντας την πολυμορφία και τη διαφορετικότητα, απορρίπτοντας τα στερεότυπα και τις διακρίσεις που γεννούν τη μισαλλοδοξία.

Η αρμονία και η ισορροπία στις ανθρώπινες κοινωνίες βρίσκεται στον πυρήνα της οικολογικής σκέψης. Η κατάργηση των διακρίσεων και η οικοδόμηση ισότιμων ανθρώπινων σχέσεων μας αφορά όλους και όλες. Θέλουμε μια ανοιχτή κοινωνία που αγαπά την πολυχρωμία και τη διαφορετικότητα και είναι περήφανη γιατί όλα τα μέλη της είναι διαφορετικά αλλά ίσα. Πιστεύουμε πως οι διακρίσεις, οι προκαταλήψεις, ο στιγματισμός και τα στερεότυπα, γεννούν τη βία μέσα στην οικογένεια και την κοινωνία.

Για μας, τους Οικολόγους Πράσινους, συμπολίτες μας είναι όλοι/ες όσοι/ες μοιράζονται μαζί μας τον τόπο που ζούμε, ανεξάρτητα από καταγωγή, ιθαγένεια, θρήσκευμα, ηλικία, φύλο, αναπηρία, αγοραστική δύναμη, κοινωνική θέση, πολιτισμική ταυτότητα, σεξουαλικό προσανατολισμό και ταυτότητα κοινωνικού φύλου. Πιστεύουμε ότι πρέπει να καταβάλλουμε καθημερινά προσπάθειες για την κατάργηση όλων των προκαταλήψεων που αντιμετωπίζουν οι λεσβίες, οι γκέι, οι αμφισεξουαλικοί/ες, οι διαφυλικοί/ες και οι διαμφυλικοί/ες.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥΜΟΡΦΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΤΑ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΑ, ΤΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ, ΤΗ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΠΛΗΡΗ ΙΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ!

Η Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter