Αυθαίρετο μπροστά στη Βουλή «έκτισαν» οι Οικολόγοι Πράσινοι

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Ένα εφήμερο αυθαίρετο μπροστά στη Βουλή, ήταν η συνεισφορά των Οικολόγων Πράσινων   για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Καταγγελία της κοινής στρατηγικής κυβέρνησης-αξιωματικής αντιπολίτευσης για "τακτοποίηση" της αυθαιρεσίας

Ένα εφήμερο αυθαίρετο μπροστά στη Βουλή, ήταν η συνεισφορά των Οικολόγων Πράσινων για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Θεωρώντας ότι το πρόβλημα των αυθαιρέτων συμπυκνώνει πιο εύγλωττα από κάθε τι άλλο αυτό που συμβαίνει σήμερα με το περιβάλλον στη χώρα μας, χρησιμοποίησαν τη συμβολική διαμαρτυρία για να αναδείξουν:

· Την επιβράβευση των νοσηρότερων καταστάσεων της πριν την κρίση εποχής, που θα έπρεπε επειγόντως να σβήσουμε: την πελατειακή συναλλαγή, τη διαφθορά, την ανομία, το δίκαιο του ισχυροτέρου.

· Την κοινή στρατηγική του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας για νομιμοποίησή τους, με άλλοθι το Μνημόνιο, αλλά και την υποκρισία που τη συνοδεύει, καθώς με τη μη πληρωμή των προστίμων χαρίζονται πολύ μεγαλύτερα ποσά από αυτά που θα εισπραχθούν με τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις.

· Την «αξιοποίηση» του Μνημονίου για συνολικότερη επίθεση στο περιβάλλον και τη βιωσιμότητα σε μέτωπα όπως οι συγκοινωνίες, ο σιδηρόδρομος, το fasttrack, η εκποίηση χώρων όπως το Ελληνικό και το Δέλτα του Νέστου, η προώθηση καταστροφικών επενδύσεων όπως ανοικτές εξορύξεις, γήπεδα γκολφ και οικισμοί τουριστικών κατοικιών, η εκποίηση φυσικών πόρων όπως το νερό.

Το αυθαίρετο, που στήθηκε το πρωί στο πεζοδρόμιο της Λεωφόρου Αμαλίας είχε όλα τα απαραίτητα στοιχεία: κεραία τηλεόρασης, απλωμένη μπουγάδα, αλλά και ελληνικές σημαίες. Περαστικοί και τουρίστες αντιμετώπισαν με ενδιαφέρον την παρέμβαση, ενώ το κείμενο που μοίραζαν τα μέλη των Οικολόγων Πράσινων, εξαντλήθηκε γρήγορα. Αντίθετα πάντως με τη πλειοψηφία των αυθαιρέτων, το εφήμερο οικολογικό οικοδόμημα έμεινε όρθιο για ελάχιστες μόνο ώρες και αποσυναρμολογήθηκε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, από τους ίδιους τους Οικολόγους Πράσινους που είχαν αυτοδεσμευθεί να ΜΗΝ επιδιώξουν τη νομιμοποίησή του.

Όπως δήλωσαν οι εκπρόσωποι Τύπου Ελεάννα Ιωαννίδου και Γιάννης Παρασκευόπουλος, «Τα αυθαίρετα είναι η κορυφή ενός ολόκληρου παγόβουνου, όπου οι παλιές ανομίες επιβραβεύονται και οι νέες πιέσεις κλιμακώνονται. Στα χειρότερα, τα δύο κόμματα εξουσίας δυστυχώς συνεργάζονται ήδη. Οι Οικολόγοι Πράσινοι θέλουμε το περιβάλλον θεμέλιο ευημερίας και όχι αντικείμενο λεηλασίας. Σε καιρούς κρίσης και Μνημονίου, τα πλήγματα στο περιβάλλον και στα συλλογικά αγαθά μας κάνουν δύο φορές φτωχότερους. Αν το σήμερα καταστρέφεται ήδη, τουλάχιστον μην αφήσουμε να καταστραφεί και το αύριο. Γιατί χωρίς το περιβάλλον, δεν υπάρχει διέξοδος από την κρίση».

Η Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων

Η δήλωση είναι διαθέσιμη και σε οπτικοποιημένη μορφή, από την ΕΡΤ

Φωτογραφίες υπάρχουν αναρτημένες στο www.ecogreens.gr

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter