Επιστολή Γερασκλή - Θαλασσινού προς τον πρόεδρο του ΔΛΤ

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Δύναμη Αλλαγής

Προς: κ. Πρόεδρο ΔΣ

Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου ΚΩ

Κοιν:Υφυπουργό Πολιτισμού - Τουρισμού κ. Νικητιάδη

Κύριε Πρόεδρε,

Κατά την διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού του ΔΛΤ Κω για το 2011 που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου της Κω, σας ακούσαμε με ιδιαίτερη χαρά να αναφέρεστε με μεγάλο ενδιαφέρον στην συμμετοχή του ΔΛΤ Κω στην μεσογειακή ένωση λιμένων κρουαζιέρας, την MedCruise.

Τα αποτελέσματα αυτής της συμμετοχής, όπως και εσείς αναφέρατε, έχουν άμεση σχέση με την καθιέρωση της Κω ως προορισμού κρουαζιέρας στην περιοχή της Μεσογείου, γεγονός που θα λειτουργήσει πολύ θετικά στην ενίσχυση των επιχειρήσεων ιδιαίτερα αυτή την δύσκολη οικονομικά περίοδο.

Όπως γνωρίζετε, την περασμένη εβδομάδα, έγινε στον Πειραιά η Γενική Συνέλευση της MedCruise κατά την οποία άλλα λιμάνια που ακολούθησαν την Κω στη λογική της προβολής και της εξωστρέφειας (Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, ακόμα και ο Πειραιάς) όχι μόνο έδωσαν το παρόν αλλά συμμετείχαν ενεργά στις συζητήσεις με κορυφαία στελέχη των εταιρειών κρουαζιέρας για τον προγραμματισμό της επόμενης περιόδου.

Όμως, με μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώσαμε ότι η Κως απουσίαζε παντελώς και δεν εκπροσωπήθηκε καθόλου γεγονός που σε συνδυασμό με την μη πληρωμή της συμμετοχής μας δημιούργησε αρνητικές εντυπώσεις σε όλους αυτούς που καθορίζουν τις εξελίξεις στο χώρο του θαλάσσιου τουρισμού με συνέπειες που δεν θέλουμε να σκεφτόμαστε ότι θα υποστούμε.

Ελπίζουμε ότι η στάση σας αυτή δεν οφείλετε σε πολιτική σας επιλογή αλλά σε άλλους λόγους γιατί σε διαφορετική περίπτωση οφείλετε να ξεκαθαρίσετε στους πολίτες τι σκοπεύετε να κάνετε με αυτά τα κορυφαίας σημασίας ζητήματα για την ανάπτυξη του τόπου.

Ειδικότερα δε αυτή την περίοδο, που λόγω των συντονισμένων ενεργειών της διοίκησης του ΔΛΤ Κω από το 2007 ως το 2010 και με παρεμβάσεις καλών φίλων της Κω, έχει προγραμματιστεί επίσκεψη για τις 22 Ιουνίου του Αντιπροέδρου της Royal Caribbean Cruises του δεύτερου μεγαλύτερου ομίλου του χώρου της κρουαζιέρας, στη Κω προκειμένου να εξετάσει τις δυνατότητες που υπάρχουν.

Ελπίζω πραγματικά ότι θα ασχοληθείτε με την σοβαρότητα που αρμόζει σε αυτή την περίπτωση με σκοπό να αξιοποιήσουμε την παρουσία αυτή προκειμένου να μην μιλάμε στο μέλλον για μία ακόμα μεγάλη χαμένη ευκαιρία.

Με τιμή

ΔΑΥΙΔ ΓΕΡΑΣΚΛΗΣ

Δημοτικός Σύμβουλος Κω

Με τη ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ

Δημοτικός Σύμβουλος Κω

Με τη ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ

Μέλος ΔΣ ΔΛΤ Κω

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter