Πολίτες κόντρα στον Καιρό: επερώτηση για το Διεθνές Συνέδριο για το μέλλον των ευρωπαϊκών νησιών

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Πολίτες κόντρα στον Καιρό

Προς τον πρόεδρο του Περιφ. Συμβουλίου κ. Γ. Γκούφα

ΚΟΙΝ: Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. Γ. Μαχαιρίδη

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

ΘΕΜΑ: Διεθνές Συνέδριο για το μέλλον των ευρωπαϊκών νησιών

Κύριε πρόεδρε,

πληροφορηθήκαμε από τα έντυπα και τα ηλεκτρονικά μέσα της περιοχής μας, ότι οργανώθηκε την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011 στην Τήνο Διεθνές Συνέδριο με θέμα το μέλλον των ευρωπαϊκών νησιών.

Διαβάζοντας τη πρόγραμμα και τους εισηγητές, διαπιστώσαμε ότι συμμετείχαν κυβερνητικοί παράγοντες, ευρωβουλευτές, πανεπιστημιακοί, αυτοδιοικητικοί, καθώς και ευρωπαίοι εκπρόσωποι οργανισμών και περιοχών από νησιωτικές περιοχές της Ε.Ε.

Διαβάσαμε επίσης ότι στόχος του Συνεδρίου ήταν "η ενημέρωση και διαβούλευση των εμπλεκόμενων φορέων στη διαμόρφωση της Νέας Στρατηγικής για τις Περιφέρειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Πολιτικής Συνοχής μετά το 2013".

Μας προκάλεσε όμως αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι, ως παράταξη και το ίδιο ισχύει για όλες τις παρατάξεις της μειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου, δεν κληθήκαμε να πάρουμε μέρος, όχι μόνο ως εισηγητές, αλλά ούτε καν ως απλοί συμμετέχοντες.

Γνωρίζουμε ότι οργανωτής του Συνεδρίου ήταν το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και όχι η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, αυτό όμως δεν σας απαλάσσει από την ευθύνη της μή πρόσκλησης μας (ή καλλίτερα του αποκλεισμού μας), διότι είναι φανερό ότι η Περιφέρεια αποτέλεσε τον άτυπο συνδιοργανωτή. Και το σοβαρότερο δεν μπορεί το Υπουργείο και η Περιφέρεια ως επίσημες κρατικές οντότητες να συμπεριφέρονται ως κομματάρχες και όχι ως θεσμικοί εκπρόσωποι της Πολιτείας.

Φαίνεται όμως ότι το επιτελείο των κυβερνητικών παραγόντων αλλά και των φίλα προσκείμενων της στην Περιφέρεια, είτε συμπεριφέρεται με περισσή αλαζονεία, είτε με υπερβάλλουσα απαξιωτική συμπεριφορά προς τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης, συνεχίζοντας την επιδεικτική αγνόηση μας.

Σε κάθε περίπτωση η Περιφερειακή Πλειοψηφία, αν αναπόδεικτα θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι, λόγω φόρτου και έλλειψης πλήρους οργάνωσης, δεν κατάφερε να απαντήσει μέχρι σήμερα στις επανειλημμένες Ερωτήσεις-Επερωτήσεις που έχουν τεθεί είτε από εμας, είτε από τις άλλες παρατάξεις της μειοψηφίας, στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν ισχύει καμιά δικαιολογία, με δεδομένο ότι δεν μπορείς να αγνοείς τις άλλες παρατάξεις όταν αυτό καθεαυτό το θέμα του Συνεδρίου, αφορούσε "το μέλλον των νησιών μας", για το οποίο βεβαίως δεν είναι μόνο και αποκλειστικά υπεύθυνη η εκάστοτε κυβερνητική ή περιφερειακή πλειοψηφία. Και μάλιστα όταν αναφέρεται σε βάθος χρόνου, στον οποίο δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα διαχειρίζεται η ίδια τις τύχες των νησιών μας.

Απαιτούμε σε εφαρμογή του νόμου και των προβλεπομένων από τον κανονισμό η επερώτηση μας αυτή να απαντηθεί στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο δίνοντας μας καθαρές εξηγήσεις, γι' αυτήν την συνεχιζόμενη απαράδεκτη τακτική σας.

12/6/2011 Νίκος Συρμαλένιος

Παύλος Χρυσαφίδης

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter