Δήλωση Μάνου Ν. Κόνσολα για τις πολιτικές εξελίξεις

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

«Όλα όσα συνέβησαν χθες, με κύρια και αποκλειστική ευθύνη του κ. Παπανδρέου, δε συνιστούν μόνο μία χαμένη ευκαιρία για τη χώρα.

Απαξιώνουν ακόμα περισσότερο το πολιτικό σύστημα, κλονίζουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς.

Ο κ. Παπανδρέου, για 6 ώρες, έδειχνε να έχει αντιληφθεί το αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγηθεί η χώρα. Υπήρχε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο συμφωνίας που περιελάμβανε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με Πρωθυπουργό που θα εμπνέει ελπίδα και εμπιστοσύνη.

Μία κυβέρνηση με σαφείς και ξεκάθαρους στόχους, με σχέδιο για να επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου και την επανεκκίνηση της οικονομίας και της αγοράς.

Τα αίτια της υπαναχώρησης του κ. Παπανδρέου αναζητούνται στο πεδίο της παραπολιτικής.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με τον ανασχηματισμό και το αίτημα για ψήφο εμπιστοσύνης αγοράζει ελάχιστο χρόνο. Ο χρόνος αυτός όμως κυλάει εις βάρος της χώρας.

Ο κ. Παπανδρέου δεν έχει πλέον τη δημοκρατική νομιμοποίηση. Την έχει απολέσει εδώ και αρκετό καιρό. Μπορεί να παραμείνει ακόμα Πρωθυπουργός για τρεις μέρες ή για τρεις μήνες

Το ζητούμενο όμως είναι ένα: μπορεί να περιμένει η χώρα;

Η θλιβερή εικόνα ενός Πρωθυπουργού που παραιτείται και μέσα σε 6 ώρες ανακαλεί την παραίτησή του, επιβεβαιώνει την πολυεπίπεδη κρίση της χώρας που δεν είναι μόνο οικονομική.

Έχει βαθιά πολιτικά χαρακτηριστικά.»

ΜΑΝΟΣ Ν. ΚΟΝΣΟΛΑΣ

Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου

Συντονιστής Προγράμματος Νέας Δημοκρατίας Νοτίου Αιγαίου

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter