Επιστολή Γ. Κυρίτση προς τον Δήμαρχο, σχετικά με υλοποίηση έργων

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Δύναμη Αλλαγής

Κύριε Δήμαρχε,

Πριν ένα μήνα (25.05.2011), με επιστολή μου, σας κατέθετα την αγωνία, όχι μόνο δική μου αλλά πολλών συμπατριωτών μας, για το μέλλον των χρηματοδοτούμενων έργων και ειδικά αυτών των δικτύων αποχέτευσης της Καρδάμαινας.

Όπως αντιλαμβάνεστε η αγωνία μου δεν αφορά μόνο στο συγκεκριμένο έργο.

Σειρά μικρών και μεγάλων χρηματοδοτούμενων έργων που έχουν ενταχθεί στο

ΕΣΠΑ ή άλλα προγράμματα, από τους πρώην δημάρχους κ.κ. Χατζηκαλύμνιο και Μπίλλη αλλά και από τον υπογράφοντα, περιμένουν τη δημοτική αρχή να τα «τρέξει».

Όμως η κοινωνία του νησιού διαπιστώνει μια απαράδεκτη αδιαφορία και καθυστέρηση στην εξέλιξη των έργων αυτών που είναι καθοριστικά για την ανάπτυξη, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής κατοίκων και επισκεπτών του νησιού μας.

Δε θέλω να αριθμήσω τα ενταγμένα και χρηματοδοτούμενα έργα , που αν υλοποιηθούν, το ύψος των δημοσίων επενδύσεων στο νησί μας θα είναι πρωτοφανές στην ιστορία του.

Σήμερα θέλω να σας καταθέσω την αγωνία και ταυτόχρονα απορία εκατοντάδων συμπολιτών μας για έργα που αφορούν στην πόλη της Κω, έχουν σχεδιαστεί και έχουν ξεκινήσει με την μέθοδο της αυτεπιστασίας, που σας εντυπωσιάζει, και έχουν εγκαταλειφτεί στην τύχη τους.

Για παρόμοια έργα στα άλλα δημοτικά διαμερίσματα θα επανέλθω σύντομα.

Έτσι κύριε Δήμαρχε,

1. Οι διανοίξεις οδών στο Κακό Πρινάρι, έργο του οποίου οι υποδομές (χωματουργικά , δίκτυα , κρασπεδόρειθρα) έχουν υλοποιηθεί στο μεγαλύτερο μέρος παραμένει εγκαταλειμμένο από τότε που αναλάβατε.

2. Το πάρκο των «Κώων Μεταναστών», επί των οδών Αλλικαρνασσού και Αμερικής, έχει επίσης εγκαταλειφτεί και σταδιακά μετατρέπεται σε σκουπιδότοπο, όπως ήταν δηλαδή την προηγούμενη δεκαετία. Το έργο όμως αυτό έχει χρηματοδοτηθεί ουσιαστικά και από το ΥΠΕΚΑ, μέσω της καταβολής της αξίας αγοράς του στο δήμο, από το ειδικό ταμείο του Ν3843/2010.

3. Η διάνοιξη της Ιερού Λόχου (έργο που από το 1979 δεν τόλμησε κανείς να ξεκινήσει) έχει υλοποιηθεί κατά το μεγαλύτερο μέρος του και απομένουν τα κρασπεδόρειθρα και τα δίκτυα για να δοθεί σε κυκλοφορία ανακουφίζοντας μεγάλο μέρος της πόλης.

4. Το μεγάλο έργο του αποχετευτικού των περιοχών Αγ. Νεκταρίου και Αμπάβρη, που ήταν προγραμματική σύμβαση Δήμου-ΔΕΥΑΚ, έχει υλοποιηθεί κατά το τμήμα της περιοχής από Αγ. Τριάδα μέχρι Αγ. Ιωάννη και αρκετών παρόδων. Απομένει και πρέπει να ολοκληρωθεί το τμήμα του Αμπάβρη. Μην το εγκαταλείψετε. Η περιοχή και οι κάτοικοι το έχουν ανάγκη.

Κύριε δήμαρχε,

Αναφέρθηκα σε ελάχιστα, αλλά ιδιαίτερα σημαντικά έργα, που περιμένουν την αποπεράτωσή τους, έχοντας ήδη στα χέρια σας έτοιμο το μεγαλύτερο μέρος τους και τους ελάχιστους πόρους που απαιτούνται στο ταμείο.

Οι πολίτες απορούν για την αδράνεια και την εγκατάλειψη και η πόλη περιμένει αυτά που της αξίζουν και τα στερήθηκε τις προηγούμενες δεκαετίες.

Για άλλη μια φορά σας καλώ να δείξετε επιτέλους ενδιαφέρον, να προχωρήσουμε μπροστά αφήνοντας κατά μέρος τις όποιες εμμονές σας για τα πρόσωπα την πολιτική τους παρουσία και το όποιο έργο τους, άλλωστε ο καθένας κρίνεται από τον τελικό κριτή που είναι ο λαός, ξεπερνώντας ταυτόχρονα ιδεοληψίες που πιθανά σας απασχολούν με αποτέλεσμα να έχουν βελτιώσει τα έργα σε όλο το νησί.

Άλλωστε η πολιτική δεν ασκείται με πείσματα και εμμονές πολύ δε περισσότερο δεν αποτελεί μέρος έρευνας ειδικών κλάδων της ιατρικής.

Γ. ΚΥΡΙΤΣΗΣ

Επικεφαλής της

ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter