Νεκταρία Σκαλέρη: «Δεν μας βοηθάτε κ. Δήμαρχε στις προθέσεις που έχουμε...»

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Νεκταρία Σκαλέρη

ΠΡΟΣ: κ. Δήμαρχο Κω

κ. Δήμαρχε,

Θέλω να καταγγείλω δημόσια την πάγια πλέον τακτική σας να απαξιώνετε το ρόλο των Δημοτικών Κοινοτήτων! Εσείς που μιλούσατε για 'ενδυνάμωσή τους' και για 'ουσιαστική παρουσία τους με περισσότερες αρμοδιότητες' δυστυχώς δεν τηρείτε ούτε αυτά τα προβλεπόμενα από το νόμο.

Για θέματα που αφορούν συγκεκριμένη Δημοτική Κοινότητα ο νόμος προβλέπει πως το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας συνεδριάζει και εκφέρει γνώμη. Κατά τη συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο παρευρίσκεται η Πρόεδρος με δικαίωμα ψήφου.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν ζητήθηκε η γνώμη μας για κανένα σημαντικό θέμα. Ψηφίσατε μόνοι σας τον προϋπολογισμό, το πρόγραμμα εκτελεστέων έργων, τις αποκεντρωμένες υπηρεσίες, κτλ. ερήμην της Δημοτικής Κοινότητας!

Στις 5 Μαΐου 2011 καλούμαστε σε έκτακτη συνεδρίαση να εκφέρουμε γνώμη για το θέμα της φορτοεκφόρτωσης αδρανών υλικών από το λιμένα Μαστιχαρίου που επρόκειτο να συζητηθεί την επόμενη μέρα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Στο ίδιο Συμβούλιο τελικά – και χωρίς να γνωρίζουν τίποτα τα μέλη του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Αντιμάχειας - αποφασίσατε για την κατάργηση των υπαρχουσών μελετών πάνω στο σχέδιο πόλης της Αντιμάχειας καθώς και τη σύγκληση της συνέλευσης της ΒΙ.ΜΕΛ. για την πώληση μεριδίων! Δυστυχώς, σας είδαμε με μεγάλη αναλγησία να καταργείτε ό,τι είχε επιτευχθεί μέχρι εκείνη τη στιγμή στα χωριά μας. Πρόοδος και κόποι πολλών χρόνων που όχι μόνο δεν αναγνωρίσατε αλλά αντίθετα μηδενίσατε και σε πρόσωπα εκλεγμένα σήμερα με τη δική σας παράταξη.

Χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο ζητήσατε τη σύγκληση της συνέλευσης της Α.Ν.Ε.Μ. για να παρθούν αποφάσεις πολύ σημαντικές για το μέλλον της εταιρείας. Και ένα τόσο σοβαρό θέμα θεωρείτε ότι δε μας αφορά! 'Η Α.Ν.Ε.Μ. είναι πλέον επιχείρηση του ενιαίου Δήμου Κω' είπατε κυνικά τόσο εσείς όσο και ο κ. Αντιδήμαρχος των οικονομικών. Αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι είναι πρακτικά και συναισθηματικά συνδεδεμένη με το χωριό μας και ιδρύθηκε με χρήματα των Αντιμαχιτών και των Μαστιχαριωτών επί Προεδρίας ενός πολύ σημαντικού πολιτικού άνδρα του κ. Παπανικολάου.

Δεν σταματήσατε όμως εκεί. Προσπαθήσατε να απαξιώσετε και να μηδενίσετε ό,τι έχει γίνει σήμερα στα χωριά μας και αλαζονικά παρουσιαστήκατε ως ο Μεσσίας που θα φέρει τη σωτηρία. Δυστυχώς για σας κ. Δήμαρχε οι μάσκες έπεσαν. Αποκαλύφθηκε το πραγματικό σας πρόσωπο: είστε Δήμαρχος της πόλης της Κω και όχι όλου του νησιού. Εκφράσατε τη στεναχώρια σας επειδή θα πρέπει να πληρώσουν και οι κάτοικοι της πόλης για να έχουμε εμείς νερό. Δεν σας ακούσαμε να κόπτεστε και για την τσέπη του Πυλιώτη ή του Κεφαλιανού!

Κ. Δήμαρχε,

Είμαστε νέοι άνθρωποι που ασχολούμαστε με τα κοινά για πρώτη φορά. Τα όπλα μας είναι η αγάπη για τον τόπο μας και η θέληση να προσφέρουμε σ' αυτόν και στους ανθρώπους του ό,τι μπορούμε πέρα και πάνω από μικροκομματικές συμπεριφορές και σκοπιμότητες.

Όμως δε μας βοηθάτε κ. Δήμαρχε στις προθέσεις που έχουμε. Το αντίθετο, μας υπονομεύετε. Ο Κωακός λαός θα σας τιμωρήσει και γι' αυτό ανάμεσα στα άλλα. Μήπως τελικά από Δημοτική Κοινότητα Αντιμάχειας πρέπει να μετονομαστούμε σε 'Συνεργατική Αντιμάχειας' για να μας υπολογίσετε;

Μετά τιμής,

Νεκταρία Σκαλέρη

Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Αντιμάχειας με την παράταξη 'Ανθρώπινη Κως'

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter