Πολίτες κόντρα στον Καιρό: σχετικά με την παρελκυστική τακτική της Περιφερειακής Αρχής και την απαξίωση της μειοψηφίας

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Πολίτες κόντρα στον Καιρό

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

(σχετικά με την παρελκυστική τακτική της Περιφερειακής Αρχής και την απαξίωση της μειοψηφίας)

Κύριε Πρόεδρε,

διαβάζοντας την ημερήσια διάταξη του προσεχούς περιφερειακού συμβουλίου που θα γίνει στην Κώ στις 2/7, διαπιστώσαμε για άλλη μια φορά με έκπληξη ότι, στα θέματα δεν συμπεριλαμβάνονται ούτε ο Κανονισμός λειτουργίας του συμβουλίου, ούτε πολύ περισσότερο το θέμα της Υγείας, που κατά κοινή ομολογία αποτελεί μία από τις πρώτες προτεραιότητες στο νησιωτικό μας χώρο.

Πολύ δε περισσότερο που αυτά είχαν προαναγγελθεί δύο συνεδριάσεις πριν, διότι αποτελούν αίτημα της μεγάλης πλειοψηφίας των περιφερειακών συμβούλων.

Η μετάθεση των παραπάνω θεμάτων, έχουμε την αίσθηση ή και την πεποίθηση ότι, το μεν πρώτο (Κανονισμός λειτουργίας), δεν συζητείται γιατί με αυτό τον τρόπο μετατίθενται συνεχώς οι δυνατότητες χρήσης των δικαιωμάτων της μειοψηφίας, το δε δεύτερο (Υγεία), γιατί αποτελεί τον ισχυρό αδύνατο κρίκο της κυβερνητικής πολιτικής και απαιτούνται επικοινωνιακές μεθοδεύσεις απόρρόφησης των κραδασμών και των αντιδράσεων της μεγάλης πλειοψηφίας των κατοίκων και των τοπικών φορέων του Ν. Αιγαίου.

Αλλωστε ως επιβεβαίωση των τακτικισμών και των μεθοδεύσεων του Περιφερειάρχη και της Περιφερειακής Αρχής, εκλαμβάνουμε και την μέχρι σήμερα άρνηση γραπτών ή προφορικών απαντήσεων στις επανειλημμένες Ερωτήσεις-Επερωτήσεις για σειρά ζητημάτων από το ξεκίνημα της θητείας του περιφερειακού συμβουλίου. Εξάλλου η απαξίωση του συνόλου των παρατάξεων της μειοψηφίας, εντοππιζεται και στο γεγονός της επανειλημμένης αγνόησης της και σε Ημερίδες με διοργανώτρια αρχή την Περιφέρεια, όπως έγινε πρόσφατα στη Σύρο με θέμα

Επειδή αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί, διότι αποτελεί σαφή παραβίαση αυτού καθεαυτού του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου, ζητάμε να έχουμε σαφή απάντηση των δικών μας αιτιάσεων. Διαφορετικά είμαστε υποσχρεωμένοι να ασκήσουμε όλα τα νόμιμα μέσα που έχουμε στη διάθεση μας.

25/6/2011

Νίκος Συρμαλένιος

Παύλος Χρυσαφίδης

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter