Ν. Τσακίρης: «6 μήνες αναποτελεσματικής δημοτικής διαχείρισης»

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Συμπαράταξη Ελπίδας

Αφορμή για τον σχολιασμό η 6 μηνών της διοίκησης του δήμου μας από την ομάδα Καίσερλη.

---Κατ΄ αρχάς το επίπεδο των συνεδριάσεων δεν κρίνεται από τον αριθμό των αποφάσεων που ψηφίζονται ,αλλά εάν υπάρχει δημιουργικός διάλογος και αν μια δημοτική αρχή έχει την διάθεση να ακούσει και να συνθέσει απόψεις και προτάσεις. Eμείς μια στείρα αντιπαράθεση μεταξύ του κ. Δημάρχου και του κ. Κυρίτση ,για ανούσια πράγματα και ο καθένας θέλει να δείξει ότι είναι διαφορετικός από τον άλλο, αλλά είναι διαφορετικοί μόνο στην τακτική, στην ουσία εξυπηρετούν την ίδια πολιτική και του ίδιους ανθρώπους με τα ίδια χαρακτηριστικά δηλ. τους αυλικούς τους, τους δικούς μας ανθρώπους!

---Όλοι ζήσαμε επί Κυρίτση τον αγώνα - της Σ.Ε για να εγγράψει η τότε δημοτική αρχή το πρόστιμο της αυθαιρέτου κατασκευής της εταιρείας ΜΗΤΣΗΣ ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ .Το ίδιο ζούμε και σήμερα ,ο δήμαρχος με εντολή του έδωσε φορολογική ενημερότητα στην ίδια εταιρεία , όταν ο μόνος που μπορεί να δώσει φορολογική ενημερότητα από την στιγμή που έχουν βεβαιωθεί χρέη είναι η οικονομική υπηρεσία , δηλ όπως όλοι οι πολίτες που χρωστάνε στο δήμο μπορούν να κάνουν ρύθμιση χρεών ,το ίδιο θα έπρεπε να κάνει και η εν λόγω εταιρεία. Κανένας δεν θέλει να καταστρέψει κανένα επιχειρηματία ,αρκεί η ίδια η δημοτική αρχή να φέρεται με ισονομία προς όλους τους πολίτες.

---Την ίδια τακτική στα δημοτικά τέλη και το νερό και οι προηγούμενοι και τωρινοί και μάλιστα με τόνο λαϊκίστικο : φέτος καμιά αύξηση στα τέλη και το νερό. Κύριοι της δημοτικής αρχής εάν συμπεριφέρεστε με την ίδια τακτική σ' αυτόν που βγάζει τα προς το ζην και αυτόν που βγάζει εκατομμύρια κάνετε έγκλημα απέναντι στον μικρό. Θα μπορούσατε να τους βάλετε αύξηση στο νερό και στα τέλη καθαριότητας , να τους υποχρεώσετε να συνδεθούν με το δίκτυο της ΔΕΥΑΚ ή αν όχι να πληρώνουν τεκμαρτό αντίστοιχο με αυτές τις μονάδες που είναι συνδεδεμένες. Δεν γίνεται κανένας έλεγχος σε όλες τις επιχειρήσεις και πριν και τώρα , για τα πραγματικά τετραγωνικά μέτρα , με αποτέλεσμα να χάνονται τέλη και εισφορές προς τον δήμο.

---Πολλές επιχειρήσεις στην Κω είναι παραρτήματα και τα κεντρικά είναι στην Αθήνα με συνέπεια να μην μπορούν να ελεγχτούν τα δηλωθέντα εισοδήματα και έτσι χάνεται το ΔΗΦΟΔΩ. Άλλες όπως η ΔΕΗ και ο ΟΤΕ δεν πληρώνουν καθόλου! Από αυτούς που έχουν την οικονομική δύναμη ο δήμος να πάρει τα χρήματα για να ασκήσει μια πολιτική βοηθώντας τους αδύναμους, διαφορετικά όπως είναι σήμερα το μάρμαρο το πληρώνουν πάντα οι μικροί και οι αδύνατοι. Ο κ. Δήμαρχος εδώ και έξι μήνες προσπαθεί απεγνωσμένα με τις συνεργατικές να εκπληρώσει τις προεκλογικές του υποσχέσεις. Όμως οι συνεργατικές δεν είναι ανάπτυξη, είναι τρόπος εργασίας που ακολουθεί την ανάπτυξη! Ούτε όλα τα δημόσια έργα είναι ανάπτυξη! Δείτε το παράδειγμα του 2002-2004 με τα ολυμπιακά έργα. Ο ρυθμός ανάπτυξης της Ελλάδος ήταν γύρω στο 6%, τελείωσαν τα έργα και σήμερα είναι στο – 4% γιατί δεν υπήρξε και δεν έγιναν παραγωγικές επενδύσεις. Ο κ. δήμαρχος παραδέχτηκε μέσα στο δημοτικό συμβούλιο πως οι συνεργατικές είναι κάποια βοήθεια δεν είναι το παν .

---Κύριε Δήμαρχε μην αντικαταστήσουμε την μόνιμη και σταθερή εργασία με την προσωρινή και τον μισθό με επίδομα, οι εργαζόμενοι σε κάποια προγράμματα και σε κάποιες συνεργατικές ο μισθός θα είναι 625 €!

---Η λύση είναι άλλη! Πάρτε χρήματα και επενδύστε στο ΧΥΤΑ , ΣΦΑΓΕΙΑ , ΛΑΤΟΜΕΙΟ, ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ , ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, και για νέες επενδύσεις που δίνουν τουλάχιστον 80-100 θέσεις εργασίας! Επί πλέον τέτοιες επενδύσεις μπορούν να στηρίξουν περισσότερες θέσεις εργασίας πχ τα σφαγεία που στηρίζουν 500 κτηνοτρόφους! Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να προσλάβετε ανθρώπους σε νέες επιχειρήσεις , το πρόβλημα είναι για ότι εντάσσεται στις ήδη υπάρχουσες δομές του δήμου. Εάν δεν γίνουν νέου τύπου επενδύσεις από τον δήμο ,όπως οι παραπάνω, δυστυχώς δεν θα μπορεί ο δήμος της Κω να στηρίξει την κοινωνία!

Για την Σ.Ε.

Τσακίρης Ν.

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter