Επιστολή Δαυίδ Γερασκλή προς τον Δήμαρχο Κω για την επέκταση του ΧΥΤΑ

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

-1

Κύριε Δήμαρχε,

Η διαχείριση των αστικών στερεών αποβλήτων είναι ένα κορυφαίο ζήτημα που πρέπει να μας απασχολήσει σοβαρά και σε βάθος χρόνου προκειμένου να καταφέρουμε να αντιστρέψουμε τις συνέπειες της εγκληματικής, για το περιβάλλον, πολιτικής που ακολουθήθηκε στη χώρα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Στη λογική αυτή της ορθής διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, κατά τη περίοδο 2007-2010, ως Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων νήσου Κω, εργαστήκαμε σκληρά όλα τα μέλη του ΔΣ με πολύ μεθοδικότητα προκειμένου να καταφέρουμε,

Την αποπεράτωση και λειτουργία του ΧΥΤΑ διαχειριστικής ενότητας νήσου Κω μέσα στις αυστηρές προθεσμίες που είχαν τεθεί τόσο από τη Ελληνική κυβέρνηση όσο και από την ΕΕ.

Την εκπόνηση ολοκληρωμένου Επιχειρησιακού Προγράμματος καθώς και την επιλογή της βέλτιστης μεθόδου διαχείρισης των αστικών στερών αποβλήτων, ανάμεσα στις 7 πιο διαδεδομένες και περιβαλλοντικά αποδεκτές λύσεις που εφαρμόζονται ανά τον κόσμο.

Παράλληλα γνωρίζοντας ότι, ανεξάρτητα από την πιο πάνω επιλογή, η ανάγκη επέκτασης του ΧΥΤΑ είναι επιτακτική, εντάξαμε στο ΠΔΕ την Οριστική Μελέτη για την κατασκευή νέου κυττάρου.

Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι η συγκεκριμένη μελέτη έχει ουσιαστικά ολοκληρωθεί και έχει κατατεθεί στην Υπηρεσία προκειμένου να εγκριθεί και να παραληφθεί.

Ταυτόχρονα είναι από τις 24 Ιουνίου σε ισχύ πρόσκληση του Ε.Π "Περιβάλλον & Αειφόρος ανάπτυξη" για έργα αυτού του είδους συνολικού Π/Υ 150 εκατομμυρίων ευρώ.

Για τους λόγους αυτούς σας καλώ να ενεργήσετε άμεσα προκειμένου η υπηρεσία να παραλάβει την σχετική μελέτη και αμέσως μετά να υποβάλετε πρόταση για χρηματοδότηση της κατασκευής του έργου.

Οι πιθανότητες να ενταχθεί το έργο είναι πολύ μεγάλες, λόγω του βαθμού ωριμότητας που παρουσιάζει η συγκεκριμένη πρόταση.

Σε διαφορετική περίπτωση θα χάσουμε μία ακόμα μεγάλη ευκαιρία να διαχειριστούμε με επιτυχία τα στερεά απόβλητα και μάλιστα απαλλάσσοντας τους πολίτες της Κω από το κόστος κατασκευής αυτού του έργου.

Με τιμή

ΔΑΥΙΔ ΓΕΡΑΣΚΛΗΣ

Δημοτικός Σύμβουλος Κω

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter