Η Δύναμη Αλλαγής για την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση διαπιστώσαμε ότι το έργο «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΑΔΑ ΔΗΜΟΥ ΚΩ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΚΟΚΚΙΝΟΝΕΡΟ» ξεκίνησε να κατασκευάζεται.

Το 2009 η δημοτική αρχή του Γ. Κυρίτση, μετά από σκληρό αγώνα δρόμου, αφού κατάφερε να ολοκληρώσει και να λειτουργήσει τον ΧΥΤΑ, έκλεισε τον παλιό σκουπιδότοπο που μέχρι τότε και για πολλές δεκαετίες αποτελούσε ντροπή για την πόλη και το νησί.

Ταυτόχρονα η ίδια δημοτική αρχή ξεκίνησε και κατάφερε να εντάξει το έργο της αποκατάστασης του σκουπιδότοπου στο ΕΣΠΑ και ειδικά στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον- Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013 με ύψος χρηματοδότησης από Ευρωπαϊκούς πόρους που ανέρχεται στο ποσό των 1.174.219,80 €.

Το έργο δημοπρατήθηκε στο τέλος του 2010 και ήδη η εργολήπτρια εταιρεία με συνεργεία από το νησί μας το εργάζονται στο χώρο του παλιού σκουπιδότοπου, δίνοντας ισχυρή οικονομική πνοή στον κατασκευαστικό τομέα αφού το μεγαλύτερο μέρος του εγκεκριμένου ποσού της χρηματοδότησης θα υλοποιηθεί από ντόπια συνεργεία.

Πέρα όμως από την ιδιαίτερη σημασία για την οικονομία του νησιού, μεγάλη είναι και η αξία στην αναβάθμιση της περιοχής μετά την ολοκλήρωση αυτού του πολύ σημαντικού έργου για το περιβάλλον.

Πολύ μεγάλη όμως πρόκληση για την τοπική κοινωνία και την οικονομία μας αποτελεί η κατασκευή στο χώρο του Θεματικού Πάρκου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, πρόταση που έχει διαμορφωθεί σε συνεργασία του δήμου μας και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Καλούμε τη σημερινή δημοτική αρχή, αφήνοντας πίσω τις όποιες εμμονές της, να προχωρήσει στην υλοποίηση του συνόλου του σχεδίου που επεξεργάστηκε η δημοτική αρχή Κυρίτση (αποκατάσταση σκουπιδότοπου- πάρκο ΑΠΕ) συνεχίζοντας με σοβαρότητα τη διεκδίκηση πόρων για την υλοποίηση μεγάλων αναπτυξιακών έργων που αναβαθμίζουν το περιβάλλον και δίνουν ώθηση στη τοπική οικονομία και ανάπτυξη.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter