Στέργος Παπαποστόλου: κατάργηση του ΑΣΕΠ στη μαρίνα;

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Συμπαράταξη Ελπίδας

Η πλειοψηφία του ΔΣ της Μαρίνας προχωρεί σε φιλελεύθερη διαχείριση καταργώντας και τον ΑΣΕΠ

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Μαρίνας (30/06/11) με απόφαση της πλειοψηφίας αντί για προκήρυξη 11 εγκεκριμένων θέσεων εποχικών υπαλλήλων, συνεχίζοντας την πολιτική της προηγούμενης δημοτικής αρχής προχώρησε σε συμβάσεις με ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης και καθαριότητας.

Η Συμπαράταξη Ελπίδας είχε επισημάνει ότι οι προκηρύξεις και οι συμβάσεις ήταν και είναι στον αέρα και πως μπαίνουμε σε ένα φαύλο κύκλο παραβιάσεων της εργατικής νομοθεσίας.

Στα έγραφα τα οποία υποχρεώθηκαν να προσκομίσουν οι εταιρείες υπάρχουν παρατυπίες (4-ωρη απασχόληση, ενώ το Δ.Σ. ζητούσε 7-ωρη), χαμηλές αμοιβές στα ιδιωτικά συμφωνητικά, κ.λ.π.

Όλα έγιναν από ότι λεγόταν έως ότου εγκριθούν οι θέσεις για τους εποχικούς. Η έγκριση ήρθε ,αλλά μάταια. Η πλειοψηφία της διοίκησης συνεχίζει προκηρύσσοντας καινούργιες συμβάσεις έως τις 31/12/2011. Το παράνομο και παράξενο είναι γιατί να δεχτεί την προσφορά εταιρείας για 24-ωρη φύλαξη( τρεις εργαζόμενοι) με 1770 ευρώ μηνιαίως; Ας μας πει η διοίκηση:

1. τις μηνιαίες καθαρές αποδοχές του κάθε εργαζόμενου, τις ασφαλιστικές εισφορές του και το κέρδος του επιχειρηματία ;

2. Αυτές είναι οι καινούργιες θέσεις εργασίας που ευαγγελίζεται η Δημοτική Αρχή;

3. Αυτή είναι η στήριξη των ανέργων και της νεολαίας ;

4. Προχωρά η διοίκηση της Μαρίνας στην εμπορευματοποίηση της εργασίας δημιουργώντας υπαλλήλους πολλαπλών ταχυτήτων και αμοιβές επιδομάτων ανεργίας ή όχι;

Ο Δήμαρχος μιλά για το κεντρικό κράτος που δεν επιτρέπει τις προσλήψεις, καταγγέλλει τον κακό περιφερειάρχη και τον τρελό πάρεδρο που δεν εγκρίνουν κλπ. Μα εδώ είχαμε 11 θέσεις οχτάμηνης σύμβασης με ένα αξιοπρεπές μηνιαίο μισθό και τις δίνουν σε ιδιώτες!!! καταργώντας και τον ΑΣΕΠ!!!

Η Συμπαράταξη Ελπίδας θα εξαντλήσει τα νομικά περιθώρια που έχει σαν παράταξη της αντιπολίτευσης για ένσταση, για το αν η Μαρίνα και οι εταιρείες μπορούν να αντικαταστήσουν διαδικασίες ΑΣΕΠ και να προχωρούν σε τέτοιου είδους συμβάσεις.

Αν η διοίκηση της Μαρίνας για πολιτικές σκοπιμότητες θέλει να παρουσιάσει περισσότερα κέρδη μειώνοντας μόνο τους μισθούς τότε ας το πει ότι προχωρεί σε φιλελεύθερη διαχείριση. Τότε όμως σαν κοινωνία δεν πρέπει να περιμένουμε καμιά καλή τύχη.

Εμείς προτείνουμε να στραφούμε στην ανάπτυξη της εταιρείας με την όσο το δυνατό καλύτερη αξιοποίηση ανθρώπων, εγκαταστάσεων και επενδυτικών προτάσεων που έχουν γίνει.

Με την ευκαιρία αυτής της ανακοίνωσης θέτουμε μερικά διαδικαστικά ζητήματα για την καλύτερη και αποδοτικότερη λειτουργία του διοικητικού συμβουλίου :

1.Οι συνεδριάσεις να γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, σε συγκεκριμένη ώρα (εκτός ωρών εργασίας) και η ειδοποίηση των μελών του να είναι έγκαιρη (όχι την προηγουμένη της συνεδρίασης)!!!

2.Τα θέματα να έχουν εισηγήσεις και επεξηγήσεις για να αποφεύγεται εκείνο το «Λοιπά» στο οποίο περιλαμβάνονται τα σπουδαιότερα θέματα, για τα οποία ενημερωνόμαστε τη στιγμή της συνεδρίασης!!!

3. Στο πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» να αναρτώνται οι αποφάσεις αλλά και οι διαφορετικές απόψεις κατατίθενται καθώς και η δικαιολογίες για τις απουσίες των μελών.

Για την Συμπαράταξη Ελπίδας

Παπαποστόλου Στέργος (μέλος του ΔΣ)

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter